Nieuws Actueel

'Ik ga verder dan alleen een leuk logo'

Astrid Honcoop houdt van kleur en dat zie je terug in de felgroene tinten die ze gebruikt voor haar bureau voor grafisch ontwerp en visuele communicatie.

Conny Taheij | Foto: Victor van Breukelen 9 juni 2016

Astrid Honcoop 1065

Een verhuizing van Rotterdam naar Zwijndrecht en een zwangerschap zorgden ervoor dat ze tijdelijk gas moest terugnemen. Nu is Astrid weer in de running en investeert ze als lid van drie netwerkorganisaties in Dordrecht en Zwijndrecht volop in nieuwe contacten. "Ik ben een mensenmens en weet uit ervaring dat netwerken voor mij effectiever is dan websites afspeuren waarop opdrachten staan of wedstrijden worden uitgeschreven." Of ze via dergelijke websites weleens werk heeft gevonden? "Slechts één klus, maar wel een heel goede," zegt ze lachend.

Met Honc Design richt Astrid zich, met de kunstacademie als achtergrond, vooral op het ontwerpen van logo's, huisstijlen, drukwerk en acties voor relatiebeheer via social media.

Positioneren"Ik vind het fijn mee te denken over het positioneren van een bedrijf en dat gaat verder dan een logo. Het gaat om je gezicht en de uitstraling naar buiten toe. Mijn creativiteit en mijn passie voor kleur en beeld kan ik daarin kwijt." Na bijna tien jaar ondernemerschap weet ze hoe belangrijk goede communicatie is voor bedrijven, maar ook naar opdrachtgevers toe. ,,Je moet eerlijk zijn, ook als je ergens niet uitkomt of extra tijd nodig hebt. Natuurlijk is dat toegeven niet makkelijk, maar bedrijven vinden het prettig als ze weten waar ze aan toe zijn. Zolang je duidelijk en concreet bent, kun je ver komen."

Team van professionals"Ik heb de ambitie om te groeien en wil dus geen eenpitter blijven. Ik merk dat bedrijven het soms lastig vinden om op een zzp'er te vertrouwen voor grotere klussen of om een merk te dragen. Terwijl je dat best aankunt. Zeker als je, zoals ik, een team van professionals om je heen hebt verzameld. Daarom vind ik het heel belangrijk om samen te werken."