Nieuws Actueel

Inboedel tankstation krijgt tweede leven bij 'Gascape'

Eerst inbreken bij een pompstation en dan raadsels oplossen om er weer uit te komen. Dat is de missie bij de nieuwe escape room in Woerden, meldt het AD.

Femke Rodenburg-van den End | Foto: Rianne den Balvert 18 januari 2017

Gascape

Onder de naam 'Gascape' beginnen de Montfoorters Kevin Sorber (31), Marije van Os (27) en Joëlla van Os (21) volgende maand hun eigen escape room in de Woerdense Pretfabriek. ,,We zijn fervent escaperoombezoekers", vertelt Sorber, die het bedrijf met zijn schoonzusjes gaat runnen. ,,De locatie in de Pretfabriek is ideaal, want het past er mooi bij en we delen de receptie en horeca."

In de nieuwe attractie krijgt de oude inboedel van het verbouwde Texaco tankstation aan de Europabaan een tweede leven. Sorber: ,,De eigenaar van het pompstation is familie, dus we konden de inhoud van de tankshop overnemen."

Real life gaming experience

Bij de zogenoemde real life gaming experience krijgen groepen van twee tot zeven personen de opdracht in te breken bij een tankstation. ,,Ze moeten eerst zien binnen te komen en daarna ga je door raadsels op te lossen door allerlei ruimtes." Het doel is om de kluis van het tankstation te pakken te krijgen en weer buiten te komen. Door goed samen te werken moet dit binnen een uur lukken.

,,Leuk voor een bedrijfsuitje, vrijgezellendag of familiefeestje", zegt Sorber, die meent dat de activiteit geschikt is voor 15 tot 65 jaar.

Proefkonijnen

Voordat Gascape medio februari de deuren opent, mogen proefkonijnen de activiteit uittesten. ,,Een oproep hiervoor op onze Facebookpagina leverde meer dan vijfhonderd aanmeldingen van groepen op", vertelt Sorber. ,,We hebben nu vier testgroepen uitgekozen die het mogen proberen, zodat we kunnen kijken of de opdrachten en raadsels niet te moeilijk of makkelijk zijn."