Nieuws Actueel

Inbraakgolf bij bedrijven in Zeeuws-Vlaanderen

Een golf van inbraken in bedrijfspanden treft Zeeuws-Vlaanderen, van Hulst tot Eede. Zestien stuks zijn er al geteld sinds 1 maart. Dat schrijft BN/De Stem.

HARMEN VAN DER WERF 23 maart 2017

Gereedschap 1

De dieven hebben het gemunt op allerlei soorten gereedschap, van slijp- en boormachines, doppensets tot gewoon handgereedschap. Ook is een zitmaaier ontvreemd.

Weekenden

De inbraken vinden vooral in de weekenden plaats; vrijdagavond, zaterdag en zondag. In veel bedrijven wordt dan niet gewerkt.

Patroon

Een duidelijk patroon lijkt niet te ontdekken in de inbraken. Ze vinden door heel Zeeuws-Vlaanderen plaats. Bij bedrijven in Hulst, Hengstdijk, Koewacht, Axel, Westdorpe, Biervliet, Oostburg en Eede zijn spullen meegenomen.

Grensstreek

Ook in plaatsen wat verder weg van de grens met België is het dus raak. ,,Maar Zeeuws-Vlaanderen is eigenlijk helemaal een grensstreek'', merkt een politiewoordvoerder op. Het politieteam Zeeuws-Vlaanderen heeft contact opgenomen met Belgische korpsen om na te vragen of daar de laatste tijd ook opvallend veel wordt ingebroken in bedrijven. Een antwoord is nog niet binnen.

Bouwplaats

Uit recente persberichten van in elk geval de politie Waasland-Noord (Beveren, Sint-Gillis-Waas en Stekene) valt niet op te maken dat bedrijven vaak het doelwit zijn van dieven. In maart vond tot nu toe slechts één keer een diefstal van kabelrollen met elektriciteitsdraad plaats op een bouwplaats bij Stekene. Ook die was in een weekend.

Het politieteam Zeeuws-Vlaanderen roept eventuele getuigen op zich te melden via 0900-8844 of www.politie.nl dan wel anoniem via 0800-7000.