Nieuws Actueel

ING en ABN flink omlaag op beurs ondanks redding Credit Suisse

De Nederlandse banken ING en ABN AMRO gingen maandag hard omlaag op de Amsterdamse beurs. Ook de andere Europese banken stonden onder druk. Beleggers reageerden op de overname van de noodlijdende Zwitserse bank Credit Suisse door zijn grotere rivaal UBS. Die Zwitserse bank, waar oud ING-topman Ralph Hamers aan het roer staat, koopt Credit Suisse voor zo'n 3 miljard euro in aandelen UBS.

ANP 20 maart 2023

ANP200323059 1

Hoewel Credit Suisse nu van de ondergang is gered, lijden de aandeelhouders van Credit Suisse wel een flink verlies door de reddingsactie. De bank was vrijdag namelijk nog ongeveer 7,6 miljard euro waard. Ook de obligatiehouders van Credit Suisse lijden zware verliezen. Investeerders in de financiële sector blijven daardoor bezorgd over de waarde van hun beleggingen.

ING zakte 4 procent en ABN AMRO, die sinds maandag weer is opgenomen in de AEX-index, verloor dik 4 procent. De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening 0,5 procent lager op 718,90 punten. De verzekeraars Aegon, NN Group en ASR daalden tot 1,8 procent.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws