Nieuws Actueel

Inspectie: Schiphol overtrad vorig jaar geluidsregels

Schiphol heeft vorig jaar de geluidsregels overschreden en moet daarom maatregelen nemen van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Dat meldt de waakhond in zijn halfjaarverslag. Op één meetpunt werd te veel geluid gemeten. Dat kwam onder meer vanwege groot onderhoud aan de Polderbaan waardoor meer vliegtuigen van andere start- en landingsbanen gebruik moesten maken.

ANP 11 juli 2022

ANP110722182 1

Vanwege de overtreding moet Schiphol zorgen dat bij het betreffende meetpunt tot en met september niet meer dan 86 procent van de totale geluidsruimte is gebruikt. Zo moet voorkomen worden dat daar dit jaar weer te veel lawaai gemaakt wordt. De rest van het jaar moet de luchthaven dan elke twee weken rapporteren over de beschikbare geluidsruimte. Ook moeten Schiphol en Luchtverkeersleiding Nederland een plan indienen om nieuwe overschrijdingen te voorkomen en dit plan ook uitvoeren.

Verder meldt de ILT dat dit jaar door de nasleep van corona in de eerste jaarhelft minder dan de helft van de beschikbare geluidsruimte werd benut. Ook de uitstoot van broeikasgassen bleef onder de toegestane waarden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws