Advertorial van Blaal2BeatCancer

Advertorial Actueel

'Inspirational dinner' met Alpe d'HuZes-team

Op 6 juni 2019 wordt de beruchte Alpe d'Huez in Frankrijk weer flink gekieteld door deelnemers aan het fenomeen Alpe d'HuZes. Eén van de teams, Blaal2BeatCancer, gaat verder dan de prestaties op die bijzondere dag. Hun doel: heel veel geld ophalen voor kankeronderzoek, onder andere middels een 'inspirational dinner'.

Mark Litjens 10 april 2019

Blaal2beatcancer Mark Litjens

Blaal in de teamnaam Blaal2BeatCancer verwijst naar de Brabantse benaming voor Bladel, de woonplaats van Rob Kuijpers, één van de initiatiefnemers. "Al jaren proberen we met heel veel mensen uit Bladel zoveel mogelijk geld voor KWF Kankerbestrijding binnen te halen en dan niet alleen door met een groot lokaal team tegen de berg op te fietsen. Die sportieve prestatie blijft, maar er is meer, zoals een dorpsquiz en spinningmarathons", aldus Kuijpers.

Restaurant De Rozario

Tot nu toe heeft het team al zo'n veertig mille opgehaald. Een groot deel van de rest van het beoogde eindbedrag hopen Kuijpers en mede-initiatiefnemers Arthur van Kooij en Willem Nijhof op te halen met een interessant, amusant en vooral heerlijk inspirational dinner. Op sterrenniveau, want achter het fornuis staat niemand minder dan Jermain de Rozario van restaurant De Rozario in Helmond. Hij nam onlangs zijn eerste Michelinster in ontvangst. "Ik moet heel wat goede doelen laten gaan vanwege drukte. Zeker nu met een ster. Dit is een uitzondering. Ik heb in mijn omgeving veel te maken gehad met kanker. Net zoals bijna iedereen. Daar wil ik echt iets voor doen."

"Wij stellen onze locatie beschikbaar", zegt Frank van de Ven, CEO van i-team Global. Zijn bedrijf is toonaangevend in innovatieve schoonmaakmachines en krijgt dagelijks mensen vanuit de hele wereld op bezoek. "Dat gaat soms over grote groepen. De gasten ontvangen we met een ontbijt, lunch of diner dat hier wordt klaargemaakt. We hebben daar de ruimte en de apparatuur voor en zetten het graag in voor dit goede doel." "Het gaat niet alleen om het eten", vult Van Kooij aan. "Wie voor 900 euro een zes persoonstafel reserveert, krijgt een zeer gevarieerde avond voorgeschoteld.

Veiling

De culinaire gangen worden afgewisseld met muziek en zeker, voor ondernemers, zeer interessante en inspirerende verhalen van bekende sprekers. Ook een veiling hoort erbij, waar onder andere geboden kan worden op bijzondere workshops." Van Kooij, Nijhof en Kuijpers zijn naast initiatiefnemers ook collega's. Vandaar dat hun werkgever, Erik van Driel, CEO van GAC Business Solutions deze avond mede mogelijk maakt. Vooral door zijn mensen te faciliteren dit allemaal mogelijk te maken. "Niet alleen omdat er zoveel mogelijk geld moet komen voor kankeronderzoek, ook omdat het past bij het vitaliteits- belang dat wij graag promoten. Vitale bedrijven presteren namelijk beter."

Wie meer wil weten over het programma en/of een tafel wil reserveren, kan terecht op:

inspirational-dinner.nl