Nieuws Actueel

Interpol heeft aanhoudingsbevel centralebankpresident Libanon

De internationale opsporings- en politieorganisatie Interpol heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd voor president Riad Salameh van de centrale bank van Libanon. Dat meldde de regering van Libanon. De stap van Interpol komt nadat Frankrijk een arrestatiebevel voor Salameh had uitgegeven op verdenking van witwassen en verduistering ter waarde van honderden miljoenen dollars.

ANP 19 mei 2023

ANP190523124 1

Interpol heeft nu een zogenoemde Red Notice gestuurd naar Libanon. Bij een Red Notice staat iemand op de lijst van Interpol voor aanhouding. De Libanese minister van Binnenlandse Zaken heeft gezegd dat de overheid tot aanhouding zal overgaan zodra justitie daarmee instemt. In verschillende Europese landen loopt een onderzoek naar Salameh. Ook in Libanon zelf wordt hij onderzocht.

Salameh wordt samen met zijn broer en een assistent beschuldigd van witwassen en verduisteren van geld van de centrale bank. Het zou gaan om een bedrag van ruim 300 miljoen dollar. Dat geld zou zijn verduisterd in de periode tussen 2002 en 2015.

De broers hebben de beschuldigingen ontkend. Salameh, die sinds 1993 gouverneur is van de bank, doet die af als een poging om hem tot zondebok te maken voor de financiële problemen van Libanon. Het land verkeert al enkele jaren in een diepe economische crisis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws