Nieuws Actueel

Inzendtermijn duurzaamheidsprijs Hof van Twente verlengd

De inzendtermijn voor de duurzaamheidsprijs wordt verlengd. Inwoners van Hof van Twente met een idee kunnen dat nog tot 10 maart insturen.

Jantien Bussink | Foto: Stockfoto 16 januari 2017

Duurzaamheid 4

De duurzaamheidsprijs wordt 10 april uitgereikt. Dat is de honderdste dag van het jaar, een kleine verwijzing naar 10 oktober (10-10): Dag van de Duurzaamheid.

Energieneutraal in 2035

De inzendtermijn is verlengd, omdat uit de discussie over windmolens in Hof van Twente is gebleken dat veel inwoners willen meedenken over de manier waarop de gemeente haar ambitieuze doelstelling voor 2035 haalt. In dat jaar moet de Hof energieneutraal zijn. Het betekent dat Hof van Twente alle energie die wordt gebruikt in 2035 zelf opwekt. "We zijn erg blij met dat enthousiasme, want duurzaam worden moeten we samen doen. Daarom geven we meer tijd om ideeën aan te dragen", zegt wethouder Wim Meulenkamp, die duurzaamheid in zijn pakket heeft.

Duurzaamheidsprijs

Wie een duurzaam idee heeft, kan zich melden bij de gemeente en maakt kans op de prijs. Aan de duurzaamheidsprijs zijn geldbedragen verbonden, bedoeld om het idee werkelijk uit te voeren. Een duurzaam idee kan ingediend worden als particulier, maar ook als groep, klas, straat of vereniging. Voor de meest duurzame ideeën zijn per kern twee geldprijzen beschikbaar: 250 euro voor kinderen tot en met 12 jaar en 2.500 euro voor iedereen boven de 12 jaar.

De inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury onder leiding van burgemeester Ellen Nauta. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op 10 april. De finalisten geven tijdens de finale een korte presentatie van hun inzending. Meer informatie is te vinden op de website www.hofvantwente.nl/duurzaamheidsprijs.