Nieuws Actueel

Italianen hoeven pizza's van Domino's niet, pizzamaker vertrekt

Domino's Pizza vertrekt uit Italië, de bakermat van de pizza. Italianen geven de voorkeur aan pizza's van lokale restaurants. Door het gebrek aan klandizie ziet het van huis uit Amerikaanse Domino's daarom nog maar een oplossing. De laatste vestigingen van Domino's in Italië hebben inmiddels hun deuren gesloten.

ANP 9 augustus 2022

ANP090822113 1

Domino's waagde zich zeven jaar geleden pas op de Italiaanse markt. De keten sloot destijds een franchiseovereenkomst met ePizza waarmee het in het land actief werd. De keten wilde zich onderscheiden met een gestructureerde nationale bezorgdienst en Amerikaanse toppings zoals ananas. In eerste instantie was het doel om in Italië bijna negenhonderd vestigingen te openen.

Om de ambities te verwezenlijken stak Domino's zich fors in de schulden. Al snel ervoer de keten de harde concurrentie van lokale restaurants die hun bezorgdiensten uitbreidden tijdens de coronapandemie. Lokale pizzabakkers gingen bijvoorbeeld ook in zee met bezorgdiensten als Deliveroo of Just Eat Takeaway.

Domino's kwam al snel zonder geld te zitten en liep ook achter met zijn financiële verplichtingen. Het bedrijf kreeg eerder dit jaar via de rechter al bescherming tegen schuldeisers.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws