Nieuws Actueel

Jaco Sterk wint met TadaTel Startersprijs 2017 in Oud-Beijerland

Ondernemer Jaco Sterk is met zijn TadaTel in OudBeijerland de winnaar geworden van de Startersprijs 2017, zo schrijft het AD Rotterdam.

Joke Waltmans | Foto: QPhoto 16 november 2017

Het verhaal van Sterk zorgde gisteravond op het feest bij de Rabobank in Heinenoord voor de meeste stemmen van collega-ondernemers en de vakjury, die al eerder had gekozen.

In één sprong was Sterk op de podium, de handen omhoog, de duimen in de lucht. Een brede glimlach op het gezicht van de ondernemer die actief is op de telecommarkt en smartphone-reparaties. Daarna kwamen de felicitaties van zijn 'tegenstrijders': plaatsgenoot Patrick Smol van restaurant 't Kookhuys in Oud-Beijerland en Michka Chel van Kookstudio Hoeksche Waard in Numansdorp.

Lees ook: Goudswaardse wint ondernemerstitel Hoeksche Waard

Sportman

In zijn 30 seconden-pitch voor de stemronde had Sterk het al aangegeven: ,,Ik ben een sportman, dus ik wil winnen.'' Met die winst op zak bedankte hij zijn team. ,,Allemaal jonge gasten met wie ik dit bedrijf run, ik word 54 en ben de oudste. En ja, ik was zenuwachtig maar ben nu hartstikke blij.'' De jury noemde Sterk 'een ondernemer die de tijdgeest doorgrondt en daar ook naar handelt'.

De aanwezige ondernemers hadden gisteravond volop keus. Zou het doorzetter Patrick Smol worden, die na de verwoestende brand begin dit jaar weer volop draait met 't Kookhuys. Of enthousiasteling Michka Chel die maandag haar Kookstudio Hoeksche Waard opent. Anders wellicht Jaco Sterk die de Hoeksche Waard wil verbinden met zijn telecommunicatie en FiberWiFiHW, en nadenkt over een haal- en brengservice voor zijn bestaande telefoonreparatiedienst.

Publiek

De stemmen van het publiek bepaalden de helft van de uitslag, de andere 50 procent kwam van de jury met onder meer Marjo den Boer, die twee jaar geleden met Staalbedrijf Oud-Beijerland de voorloper van de Startersprijs won.

De bijeenkomst werd gepresenteerd door Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen van de Fountainheads die tal van ondernemerswijsheden over het publiek uitstrooiden: ,,Leer andere vragen te stellen dan krijg je andere antwoorden.'' Of: ,,Wees een optimist met een pessimistisch randje.'' Ook Sterk gaf een tip: ,,Luister naar de doorgewinterde ondernemer. Ze zijn hier, spreek ze aan.''

Laatste keer

De Startersprijs-avond was trouwens de laatste in deze vorm, gaf Pim Verhagen van het Startersnetwerk aan.

Het plan is om deze met andere ondernemersprijzen als de Hoeksche Pluim en Zakenvrouw Hoeksche Waard op één groot festival uit te reiken.

Een ondernemer die de tijdgeest doorgrondt en daar ook naar handelt.

Jury over Jaco Sterk