Nieuws Actueel

Jonge ondernemers zetten nieuwe zakelijke netwerkclub op in Enter

Ze zijn jong, gedreven en bovenal ondernemers. Door hun krachten samen te bundelen zijn ze zelfs een verrijking op zakelijke netwerkgebied in Enter. Ruud ten Brinke (28), Jeroen Welink (35) en Dave Leetink (26) zijn de initiatiefnemers van de club JOE oftewel Jong Ondernemend Enter.

Van onze redactie 7 maart 2016

Vlnr Ruud ten Brinke Jeroen Welink en Dave Leetink Bert Kamp

Dat er behoefte is aan een club voor jonge ondernemers blijkt uit de eerste bijeenkomst een paar weken geleden. Maar liefst dertig zelfstandigen hadden zich gemeld. Van pedicure en architect tot een stratenmaker. Een opkomst boven verwachting geeft Jeroen, eigenaar van Welink Schilderwerken, aan. Volgens Dave Letink, eigenaar van Letink design, komt dat omdat de stap naar de bestaande ondernemersclub Werkgeverskring Enter voor de meeste starters te groot is. "De Werkgeverskring bestaat voornamelijk uit Enterse ondernemers die al jaren een eigen zaak hebben. Je mist dan als starter een bepaalde aansluiting."

InventarisatieHet waren Ruud, eigenaar van TB Home en Jeroen die eind 2015 de koppen bij elkaar staken. Ook Dave werd erbij betrokken. Het idee was om eerst eens te inventariseren middels een samenkomst of er überhaupt animo is en wat de behoeften zijn. Vanuit eigen netwerk hadden ze een namenlijst samengesteld en uitnodigingen verstuurd. Op een enkeling na die verhinderd was kwam een grote groep belangstellenden op de bijeenkomst af. Goed voorbereid en zonder bij andere clubs te lobbyen hadden de jongens een geslaagd programma in elkaar gezet. "We hebben goede reacties ontvangen. Ontzettend mooi om te zien ook hoe iedereen met elkaar in gesprek ging. Allemaal uit Enter maar de meesten wisten helemaal niet van elkaar wat ze precies doen."

Napraten Om elkaar beter te leren kennen werd de groep verdeeld in vijf groepen. Na een voorstelrondje was de kop eraf en gingen de ervaringen over en weer. Om te weten waar de wensen en behoeften van de Enterse starters liggen had het drietal een formulier met vijf vragen en keuzes opgesteld. "Er was vooral behoefte aan uitjes, eigen bedrijfspresentaties en een borrel", zegt Dave. "Opvallend was trouwens dat iedereen na het formele gedeelte gewoon gezellig bleef napraten. Iedereen vond de bijeenkomst ongedwongen. En bijzonder om te zien dat ondanks de diversiteit aan branches de intentie hetzelfde is."Netwerkverbreding Voor de drie ondernemers een duidelijk gebaar dat ze niet voor niets het voortouw hebben genomen. "Ons doel is om elkaars ervaringen te delen. En een stukje netwerkverbreding. Het is voor iedereen in elke leeftijdscategorie in Enter en omstreken."

De tweede bijeenkomst vindt begin mei plaats. Voor meer informatie en aanmelding: info@letink.nl

Foto: vlnr Ruud ten Brinke, Jeroen Welink en Dave Leetink (Bert Kamp)