Nieuws Actueel

Deze piepjonge ondernemer verkoopt voor 11.000 euro aan limonade

Een moeder in de Amerikaanse stad Atlanta vertelde haar zoontje over kinderen die werden gescheiden van hun ouders bij de Mexicaanse grens. Haar zoon wilde graag te hulp schieten. Die begon hij met de verkoop van limonade in een kraampje, aldus AD.

Redactie AD 28 juni 2018

Jongetje limonade Mexicaanse grens

Met zijn actie haalde de 6-jarige zoon van Shannon Cofrin Gaggero 13.000 dollar (meer dan 11.000 euro) op, terwijl ze het doel op 1.000 dollar hadden gesteld. Dit vond de Amerikaanse moeder al ambitieus, maar een week later had de actie al een veelvoud daarvan opgebracht, zo melden Amerikaanse media.

De jongen, wiens naam niet wordt genoemd, stond niet alleen. Hij werd geholpen door zijn familie en talloze vrijwilligers. Ook online kwamen donaties binnen. Het bedrag dat werd ingezameld is overigens klein vergeleken bij de sommen die anderen binnensleepten voor de kinderen op de grens van de Verenigde Staten en Mexico. Zo is een stel uit Silicon Vally, Charlotte en David Willner, erin geslaagd om 20 miljoen dollar in te zamelen voor de kinderen.

Lees ook: Dit zijn de rijkste jonge ondernemers van Nederland

Geroemd

Het goede doel is het centrum in Texas dat vluchtelingen en immigranten bijstaat, RAICES (Refugee and Immigrant Center for Education and Legal Services). Op Twitter werd de actie van het kind geroemd.

Gaggero sprak zowel met haar 3- als haar 6-jarige zoon over de crisis aan de grens en vindt dat alle ouders dat moeten doen. Meer dan 2000 kinderen zijn de afgelopen weken bij hun vaders en moeders weggehaald en in opvangcentra van de overheid geplaatst. De hardvochtige manier van handelen zorgde voor veel verontwaardiging.