Nieuws Actueel

Jouw Marktkraam Enschede vernieuwt keer op keer

Hoe gaat het nu met de gezelligste winkel van Enschede? We vragen Corine Hofstra van Jouw Marktkraam Enschede het hemd van het lijf over de stand van zaken.

Van onze redactie 27 februari 2017

Je bent al twee keer uitgeroepen tot gezelligste winkel van Enschede. Wat heeft dat jou gebracht? “Heel simpel: nog meer gezelligheid! De koffietafel zit geregeld helemaal vol. Maar ook in de winkel levert het veel op. We zien vaak nieuwe gezichten die ons vertellen hoe gezellig het is in de winkel. En of dat nu hurend of winkelend publiek is, wij zijn altijd blij met dat compliment.”

Wat doe je om de winkel aantrekkelijk te houden? “Ik zit vol ideeën en probeer altijd te vernieuwen. Maar ook organiseer ik af een toe een speciale avond of een gezellige dag voor klanten. Pas geleden hebben we een winterfair georganiseerd. Een leuke avond met allerlei extra kraampjes binnen en buiten, lekker eten en live muziek.”

Klinkt gezellig! Organiseer je dit ook om de volgende verkiezing van ‘De Gezelligste Winkel van Enschede’ ook te winnen? “Hoewel ik enorm vereerd ben dat ik al twee jaar op rij ben uitgeroepen tot gezelligste winkel van Enschede, heb ik mijzelf daar nooit voor genomineerd. De actie is altijd aangezwengeld door klanten van de winkel. Wie weet ik niet, maar leuk is het wel! Het doel van dit soort evenementen is om iets speciaals te doen, waar ik en het team , maar waar ook anderen enorm van kunnen genieten. En de reacties achteraf zijn altijd zo ontzettend leuk om te horen. Ik ben erg blij dat er dan ook altijd veel mensen op af komen en enthousiast zijn!”

In welk opzicht ben je aan het vernieuwen? “We hebben nu meer huurmogelijkheden toegevoegd aan de winkel. Eerder kon men alleen een kraam of een plank huren. Tegenwoordig hebben we ook kratjes, advertentieruimte en speciaal voor ondernemers een soort ‘conceptstore’ idee toegevoegd. Daarnaast kunnen mensen nu ook pakketjes bij ons inleveren of afhalen, aangezien we een Kiala punt/UPS accespoint zijn geworden. Na het sluiten van twee Kiala punten in de buurt, merkten we dat er in deze wijk een grote behoefte was aan een pakketpunt als deze.”

Kun je nog iets meer vertellen over de ‘conceptstore’? “Een conceptstore is bedoeld voor webwinkels. Ideaal om meer omzet en naamsbekendheid te scoren voor de webshop. Ze huren dan een speciaal soort plank voor in de winkel, waar de producten van andere webshops ook netjes gepresenteerd zijn.”

En nu? Wat is het volgende plan? “Dat is voor iedereen nog een verrassing. Zelfs voor mijzelf. Meestal als ik een goed idee heb, voer ik het direct uit. Ik ga er niet speciaal op zitten broeden. Zo gebeurt het meeste spontaan en dat maakt het altijd erg leuk!”

Foto: Annina Romita