Nieuws Actueel

Jumbo: FIOD-onderzoek niet gericht op supermarktbedrijf

Jumbo zegt te hebben begrepen dat het onderzoek van de FIOD zich niet richt op het supermarktbedrijf, maar dat "in het kader van het onderzoek wel vragen worden gesteld aan Frits van Eerd".

ANP 13 september 2022

Laatste update: 14 september 2022 01:00

Jumbo openingstijden Pasen 2020

Foto: ANP.

Dinsdag meldde het OM Noord-Nederland dat er op meerdere plekken in het land invallen werden gedaan in een omvangrijk witwasonderzoek. Ook werd het huis van Jumbo-topman Van Eerd in Heeswijk-Dinther in Noord-Brabant binnengevallen.

In De Ondernemer Live reageerde Bram Verbrugge, chef economie van het AD, dinsdagmorgen op de inval en speculaties (hieronder terug te luisteren). ,,Het lijkt wel duidelijk te zijn dat het gaat om Jumbo en dat het gaat om Van Eerd. maar hoe het er precies uitziet, daar is het echt nog te vroeg voor. Ook de impact hiervan voor de winkelketen zal afhangen van wat er naar buiten gaat komen."

Lees ook: Aanhoudingen in witwaszaak, ook Jumbo-baas mogelijk verdacht: 'Onderzoek richt zich niet op bedrijf'

Het betreft een gezamenlijk onderzoek van de FIOD, de politie, het Functioneel Parket en het parket Noord-Nederland. Volgens het OM vinden er in diverse woningen en bedrijfslocaties, verspreid over Groningen, Drenthe en Noord-Brabant, doorzoekingen plaats. Een van die locaties zou dus het huis van Van Eerd zijn, al wordt dit niet door het OM bevestigd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws