Nieuws Actueel

Kabinet zet streep door onzeker nulurencontract

Het kabinet zet een streep door onzekere oproepcontracten, zoals het nulurencontract. Daarvoor in de plaats komt een nader uit te werken basiscontract, dat werknemers meer zekerheid geeft over zaken als inkomen en werktijden. Dat meldt minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan de Tweede Kamer.

Van onze redactie 5 juli 2022

ANP050722193 1

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Foto: ANP

Het is voor de economische zelfstandigheid belangrijk voor werknemers om vooraf te weten wanneer zij beschikbaar moeten zijn voor werk, aldus Van Gennip. Alleen dan hebben zij de gelegenheid om bijvoorbeeld een tweede baan te nemen waarmee zij wellicht wel rond kunnen komen. Een uitzondering blijft bestaan voor scholieren en studenten.

Flexibel werk blijft mogelijk

Het kabinet werkt aan een grondige hervorming van de arbeidsmarkt. Flexibel werk blijft mogelijk, maar uitgangspunt wordt "dat structureel werk in principe wordt georganiseerd op basis van arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd".

Daarmee volgt het kabinet adviezen van de commissie-Borstlap, die onderzoek deed naar arbeidsrelaties, en van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws