Nieuws Actueel

Kahn betaalde half miljoen voor merknaam V&D

CoolCat-oprichter Roland Kahn betaalde 500 duizend euro voor de merkrechten van het failliete warenhuis. Zestig keer minder dan Jumbo neertelde voor de La Place-restaurants, schrijft de Volkskrant.

Jarl van der Ploeg 21 juli 2016

VD close 1065

Twee ton per letter en 100 duizend euro voor het leesteken. Een half miljoen euro was het merk V&D nog waard toen CoolCat-oprichter Roland Kahn samen met zijn zakenpartner Jaco Scheffers en voormalig HEMA-topman Roland van Zetten de merkrechten uit de failliete boedel van het warenhuis kochten. Ter vergelijking: voor de La Place-restaurants betaalde supermarktketen Jumbo zestig keer zoveel.

Dat blijkt uit het tweede faillissementsverslag dat de curatoren Kees van de Meent en Hanneke De Coninck-Smolders woensdag openbaar maakten. Naast de 500 duizend euro die de groep Kahn vorige maand betaalde voor de merkrechten - de drie willen een webshop beginnen - maakten ze ook de afspraak om tot november de helft van hun winst over te maken aan de curatoren, mits die boven de 4 miljoen euro uitkomt. Zo niet, dan wordt november 2016 verlengd tot mei 2017.

Lees verder in de Volkskrant