Nieuws Actueel

Kamera Express wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2016

Kamera Express heeft de Rotterdamse Ondernemersprijs gewonnen. De jury roemt de fotozaak die groeit in een tijd dat veel winkels omvallen, schrijft het AD.

Leon van Heel 22 november 2016

Kamera Express Ondernemersprijs

Met een opvallende opmerking besluit juryvoorzitter Arco van Nieuwland zijn lofzang ('Passie, de klant centraal') op Kamera Express: ,,We hebben de boeken grondig doorgenomen. Dit bedrijf is echt kerngezond.'' Zó bijzonder is het blijkbaar wanneer het een winkel anno 2016 voor de wind gaat.

SuccesformuleToch noemt Kamera Express-oprichter Peter Merceij gisteravond na de uitreiking van de prijs in Beurs-WTC zijn succesformule 'geen hogere wiskunde'. ,,We werken hard en we durven risico's te nemen.'' Met dat laatste doelt hij op de overname van noodlijdende zaken als Foto Klein. Kamera Express telt nu twaalf vestigingen én een webshop. De winkels blijven in trek. ,,De klanten zijn door internet beter geïnformeerd dan ooit. Wij hebben deskundige verkopers waarmee zij kunnen sparren.''

De Rotterdamse Ondernemersprijs, ooit in het leven geroepen door de Kamer van Koophandel, telt mee in het wereldje. De andere genomineerden waren Technotrading en Freelance Factoring.

Miljardair en investeerder Cees de Bruin kreeg de K.P. van Mandele Penning voor ondernemers die een bijzondere maatschappelijke bijdrage in Rotterdam leveren.

Lees ook: Drie toppers dingen naar de Rotterdamse Ondernemersprijs10 nominaties voor Amsterdamse Ondernemersprijs 2016