Nieuws Actueel

Kamp: 'Het mkb vormt de belangrijkste basis voor de welvaart in Nederland'

Minister van Economische Zaken, Henk Kamp noemt het mkb de 'ruggengraat van de Nederlandse economie'. Hij is aanwezig tijdens de Week van de Ondernemer om naar ondernemers te luisteren en te kijken hoe de overheid haar werk nog beter kan doen. "Ondernemers kunnen veel zelf, maar niet alles. Daarom werken we als overheid graag samen met ondernemers en ondersteunen we hen op zo'n manier dat ze er het meest aan hebben."

De Ondernemer | Video: Vincent Krijtenburg 9 mei 2017

Henk Kamp 8

Een van de uitdagingen die minister Kamp ziet voor de overheid is het verlagen van de drempel voor ondernemers om mensen aan te nemen. "Ondernemers zijn terughoudend om mensen aan te nemen, omdat ze bang zijn dat ze niet op nette manier afscheid kunnen nemen als dat nodig is. Wij moeten als overheid zorgen dat alle goede bedoelingen die we hebben om werknemers te beschermen er niet toe leidt dat mensen niet in dienst genomen worden door ondernemers."

Inzetten

Kamp hoopt dat door een drempelverlaging ondernemers zich weer vrij gaan voelen om mensen aan te nemen en vindt dat de overheid zich hier de komende jaren voor zal moeten inzetten. Hij noemt deze aanpak 'typisch voor Nederland'. Kamp: "We kijken altijd waar dingen beter kunnen en proberen dat ook voor elkaar te krijgen."

Het ministerie van Economische Zaken werd tijdens de Week van de Ondernemer ook vertegenwoordigd door directeur Ondernemerschap Pieter Waasdorp. Hier zie je het video-interview met hem.