Nieuws Actueel

Kanshebbers Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016

Wie wordt het Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016? Drie accommodaties in Noord-Holland, Overijssel en Limburg maken kans op deze titel. Stichting Bed & Breakfast Nederland, de organisatie achter het Nederlandse B&B classificatiesysteem, roept de winnaar uit op woensdag 8 juni.

Van onze redactie 11 mei 2016

Bestebedbreakfastvannederland2016stichting

De genomineerde accommodaties zijn: B&B 'Het Hof van Laren' in Laren, B&B 'De Korhoen' in Nijverdal en B&B 'Comfortabel Rustpunt' in Heerlen. Zij behaalden de meeste punten in de zogenoemde 5-tulpencategorie; de hoogste kwaliteitsklasse voor geclassificeerde bed & breakfasts. Daarnaast scoorden ze uitmuntende cijfers in de gastenreviews op Bedandbreakfast.nl.

"De drie genomineerde B&B's zijn exemplarisch voor de hoge kwaliteit die bed & breakfasts vandaag de dag bieden. Zeker in de kwaliteitsklasse van 5 tulpen is het niveau van de geboden faciliteiten, uitstraling en service vaak indrukwekkend", zegt Hanny Arens, voorzitter van Stichting Bed & Breakfast Nederland. "Alleen met de grootste toewijding kun je in deze klasse de top bereiken. De genomineerde eigenaren willen hun gasten het allerbeste bieden en daarvoor is geen moeite te veel. Die inzet wordt weerspiegeld door de enthousiaste reviews van gasten."

De Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie kent ook kwaliteitsklassen van 1 tot 4 tulpen, oplopend van eenvoudig tot luxe. In elke categorie worden op 8 juni om 9.00 uur de drie beste B&B's bekendgemaakt op de site.

Dit zijn de genomineerden:

4 tulpen

B&B Van Elewout in Bergen op Zoom (Noord-Brabant); EcoLinde in Vorden (Gelderland) en Rietveld Cottage in Hazerswoude-Dorp (Zuid-Holland).

3 tulpen

B&B Agnetenhoeve in Overasselt (Gelderland); De Lochterhof in Berg en Terblijt (Limburg) en Joarum in Kubaard (Friesland).

2 tulpen

Flora's op Boerskotten in De Lutte (Overijssel); Hotel California in Wichmond (Gelderland) en Op de vlakte in Bollingawier (Friesland).

1 tulp

De Vlinder in Nijmegen (Gelderland); B&B Passage in Driebergen (Utrecht) en Huize Sonja in Hollum (Friesland).

Het 'Beste Bed & Breakfast van Nederland' wordt jaarlijks uitgeroepen onder B&B's aangesloten bij de Nederlandse Bed & Breakfast Classificatie. De nominaties worden vastgesteld aan de hand van een objectieve normenlijst met daaraan gekoppeld een scorelijst. Daarnaast tellen de reviewscores mee die gasten geven op Bedandbreakfast.nl. Zo ontstaat een volledig beeld van de kwaliteit van de accommodaties, inclusief sfeer en gastvrijheid. De verkiezing vindt dit jaar voor de negende keer plaats.