Nieuws Actueel

Kappersbezoek leidt tot eigen zaak

De nieuwe beautysalon van Diana Bruin is binnen twee weken uit de grond gestampt en opent 1 november de deuren, schrijft BN de Stem.

Sandra Moerland 25 oktober 2016

Bruidsconsultant ettenleur

Slechts twee weken geleden zat Diana Bruin (43) nog gewoon als klant op de kappersstoel van Top Hairextensions in Etten-Leur. Toen Annemarie Stevens (34), eigenaresse van de zaak, terloops zei dat ze een ruimte in haar winkel wilde verhuren hoefde Bruin niet lang na te denken. Iconic Lifestyle Beauty Salon opent op 1 november de deuren.

Ervaren ondernemerEen ervaren ondernemer mag de Galderse zich zeker noemen. Eerder had ze al een bruidsmodewinkel waar ze naast jurken ook de visagie en de bruidskapsels verzorgde. Helaas moest ze daarmee stoppen, maar de liefde voor ondernemen en het werken met bruiden bleef. Dat weet ze naar eigen zeggen perfect te combineren in haar nieuwe salon.

Bruidsconsultant"Beauty en bruiden vind ik een geweldige combinatie. Ik wil anders zijn dan andere beautysalons. Daarom noem ik mezelf bruidsconsultant. Er zijn veel vrouwen die lastig kunnen beslissen over hun jurk. Ze hebben behoefte aan iemand die betrouwbaar is en ook verstand van zaken heeft."

Bruin biedt aanstaande bruiden het hele pakket. ,,De jurk kiezen met familieleden of vrienden kan lastig zijn. Ik kan zonder vooroordeel vertellen of een jurk staat of niet. Bij de aankoop beslis ik meteen wat voor make-up of kapsel er mooi bij staat. Ik plaats ook wimperextensions en geef gezichtsbehandelingen. Ik doe het liefst zo veel mogelijk. Als ik niks te doen heb, verveel ik me."

Samen sterkDat de salon zich bevindt in een al bestaande zaak, brengt voordelen met zich mee, vindt Bruin: ,,Samen sta je sterker dan alleen. Qua diensten vullen we elkaar aan. Wie extensions laat zetten, wil misschien ook een gezichtsbehandeling. Vrouwen die veel bezig zijn met hun uiterlijk kunnen het meeste bij ons laten doen. Ook kunnen we elkaar helpen als een van ons het druk heeft. "

Binnen twee weken heeft de ondernemer alles weten te regelen. "Wat begon als gezellig praatje eindigde in een eigen zaak. We moesten er allebei over nadenken, maar de knoop was snel doorgehakt. We hebben met name door onze gemeenschappelijke interesses echt een klik."