Nieuws Actueel

Karinde Timmers jaagt droom achterna en opent winkel in Borne

Nog maar twintig lentes jong is ze, maar dat weerhoudt haar er niet van om een eigen kledingwinkel te beginnen. Karinde Timmers opende deze maand de deuren van haar knusse kledingwinkel Mimoda. Met haar kleine, maar knusse boetiek Mimoda hoopt ze vooral jonge vrouwen in de leeftijdsgroep van 20 tot 45 jaar aan zich te binden. “Het is een meisjesdroom van me en ik ga het gewoon proberen", vertelt de jonge onderneemster.

Van onze redactie 30 juni 2016

Mimoda

De familie van de 20-jarige Karinde Timmers heeft de afgelopen tijd alle zeilen bijgezet om het pand van Mimoda te voorzien van een passend interieur dat zelf getekend werd en voornamelijk uit hout bestaat. Haar drie zussen en moeder assisteren bij de inkoop voor de boetiek, die de naam ontleent aan de Spaanse vertaling van ‘mijn mode’. “Over die naam heb ik het langst gedaan”, lacht Karinde.

Perfecte pandIn eerste instantie was het de bedoeling dat Mimoda in Enschede de deuren open zou slaan, maar de huurprijs van geschikte panden bleek een struikelblok. Na in Hengelo en Almelo te hebben rondgekeken vond ze het perfecte pand dus in Borne. "Er is weinig leegstand en ik vind dit gewoon een mooi en lekker knus pandje." Wel kent Borne aardig wat concurrentie, maar die strijd gaat de in Fleringen geboren Karinde niet uit de weg. "Ik doe mijn best om voor mijn eigen plekje te vechten. Het is aan de andere kant ook wel fijn dat mensen dingen kunnen vergelijken. Ik hoop op modegebied simpelweg iets toe te voegen aan het dorp."

Kwalitatief goed met betaalbare prijzenTimmers wil dat realiseren met een kwalitatief goede collectie, maar wel met betaalbare prijzen. “Alle prijzen liggen hier tussen de 19,95 en 49,95 euro. Ik richt me het meest op jonge meiden, zeg maar mijn eigen leeftijdscategorie. Ik houd zelf veel van winkelen en kleding en mij trekken kleine boetiekjes als deze ook altijd het meest”, legt ze haar keuze uit.

Tekst gaat verder onder de foto

UitdagingKarinde Timmers neemt in ieder geval al ervaring mee naar het nieuwbakken Mimoda. Ze werkte in Enschede bij damesmodewinkel Vila en studeerde aan het ROC van Twente Fashion Management. Nu is het tijd om haar dromen achterna te jagen. "Het is een grote uitdaging", zegt ze zelf. "Ik hoop dat mensen het leuk vinden en hier tevreden weggeaan zodat ze vaker terug komen. Als ze maar enthousiast blijven", besluit de vrolijke jongedame.

MimodaNieuwe Kerkstraat 10A7622 LH Borne

OpeningstijdenMaandag geslotenDinsdag tot en met donderdag 10.00-17.30 uurVrijdag 10.00-21.00 uurZaterdag 10.00-17.00 uur