Nieuws Actueel

Kenniscentrum in Peperstraat voor ondernemers

Paul Driessen 29 januari 2016

Ondernemershuis Oss

In het oudste pand van Oss opent in april een kennis- en innovatiecentrum voor binnenstadondernemers, bericht het Brabants Dagblad vandaag. Ook het Centrummanagement verkast naar het pand aan Peperstraat 12, dat de afgelopen jaren in gebruik was als stadsarchief.

De nieuwe locatie voor workshops, trainingen, coaching en lezingen heeft nog geen definitieve naam, maar staat voorlopig te boek als het Ondernemershuis. Dat maakte centrummanager Jack van Lieshout gisteravond bekend in het gemeentehuis, waar hij samen met ambtenaar Astrid Kepers een presentatie gaf over de toekomst van de binnenstad. Van Lieshout vertelde dat hij verwacht dat brancheorganisatie InRetail een prominente rol krijgt in het Ondernemershuis. Hij fantaseerde hardop over hét kenniscentrum voor centrumondernemers uit Oss en wijde omgeving.

Het stimuleringsfonds van de Kracht van Oss draagt volgens Van Lieshout 75.000 euro bij aan het project en de gemeente verdubbelt dat bedrag. Het initiatief in de Peperstraat start op 1 april.

Facelift PeperstraatTegelijkertijd krijgt die straat een facelift, met meer groen en opgeknapte gevels. Van Lieshout hoopt dat het 'Peperstraateffect' pandeigenaren en ondernemers in andere delen van het centrum stimuleert om zich sterk te maken voor een fraaier straatbeeld.

Om leegstand in de binnenstad te bestrijden, kunnen pandeigenaren in aanloopstraten volgens hem overwegen leegstaande winkels om te bouwen tot woningen. "Zelf werken we aan een database van panden die beschikbaar zijn of komen, om zo zoekende partijen tot dienst te zijn."

Vragen over heikele kwesties als de toekomst van V&D, de versmarkt, de weekmarkt en de verhuizing van culturele instellingen naar het stadscentrum bleven gisteren onbeantwoord.

In het oudste pand van Oss opent in april een kennis- en innovatiecentrum voor binnenstadondernemers. Ook het Centrummanagement verkast naar het pand aan Peperstraat 12, dat de afgelopen jaren in gebruik was als stadsarchief.DOOR PAUL DRIESSENDe nieuwe locatie voor workshops, trainingen, coaching en lezingen heeft nog geen definitieve naam, maar staat voorlopig te boek als het Ondernemershuis. Dat maakte centrummanager Jack van Lieshout gisteravond bekend in het gemeentehuis, waar hij samen met ambtenaar Astrid Kepers een presentatie gaf over de toekomst van de binnenstad. Van Lieshout vertelde dat hij verwacht dat brancheorganisatie InRetail een prominente rol krijgt in het Ondernemershuis. Hij fantaseerde hardop over hét kenniscentrum voor centrumondernemers uit Oss en wijde omgeving.Het stimuleringsfonds van de Kracht van Oss draagt volgens Van Lieshout 75.000 euro bij aan het project en de gemeente verdubbelt dat bedrag. Het initiatief in de Peperstraat start op 1 april.Facelift PeperstraatTegelijkertijd krijgt die straat een facelift, met meer groen en opgeknapte gevels. Van Lieshout hoopt dat het 'Peperstraateffect' pandeigenaren en ondernemers in andere delen van het centrum stimuleert om zich sterk te maken voor een fraaier straatbeeld.Om leegstand in de binnenstad te bestrijden, kunnen pandeigenaren in aanloopstraten volgens hem overwegen leegstaande winkels om te bouwen tot woningen. "Zelf werken we aan een database van panden die beschikbaar zijn of komen, om zo zoekende partijen tot dienst te zijn."Vragen over heikele kwesties als de toekomst van V&D, de versmarkt, de weekmarkt en de verhuizing van culturele instellingen naar het stadscentrum bleven gisteren onbeantwoord.Lege winkels in de stad zouden woonhuizen kunnen worden. Er wordt gewerkt aan een database met panden