Nieuws Actueel

Kipspecialist Rocar moest knokken om te overleven

Dordtenaar Chris Carlier startte Rocar, leverancier van kipspecialiteiten, in een garagebox naast zijn huis. Vier jaar later rolde Yvonne van Wijk (54) op haar 18de het bedrijf binnen.

Jannelie Bras | Foto: Anke Bot 30 maart 2017

Rocar Kip Yvonne van Wijk

,,Eigenlijk zou ik gaan studeren, maar dat is er niet meer van gekomen'', vertelt Van Wijk. Na het plotselinge overlijden van Carlier, zag ze zich in 2011 genoodzaakt om het inmiddels zeskoppige bedrijf in haar eentje verder te runnen.

Voortzetten

,,Dat was de diepste crisis die ik heb meegemaakt. Toch wilde ik het bedrijf graag voortzetten. Chris en ik hadden dit samen opgebouwd''. In deze moeilijke periode ging ook nog een aantal van Rocars klanten failliet, waaronder een landelijke horecagroothandel. ,,Een groot bedrijf waarvoor ik aan alle vestigingen leverde. Als zo'n klant wegvalt, kun je niet niets doen. Toen hebben we keihard moeten knokken om andere bedrijven aan ons te binden. Kwaliteit en unieke producten leveren maken een ondernemer sterk, ook in moeilijke tijden. Sinds afgelopen zomer zie ik vooruitgang. We hebbenhet gelukkig weer druk. Rocar verkoopt wekelijks tussen de 1.800 en 2.200 kilo kip.''

Lees ook: Eigenaren Boerschappen blikken terug op felle brand

Nieuwe producten

Volgens Van Wijk is het belangrijk niet te besparen op kwaliteit en innovatie. ,,Rocar is misschien niet de goedkoopste, maar kan wel altijd kwaliteit leveren. Dat is belangrijker." Ook blijft het bedrijf bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten. ,,Het moet interessant blijven voor de klant. Door ogen en oren open te houden, krijg ik steeds nieuwe ideeën. De kipspecialiteiten van Rocar worden al 40 jaar gewaardeerd in het hele land. Onze befaamde Hot Chicken is al vele malen geprobeerd na te maken, maar tevergeefs."

rocarkip.nl