Nieuws Actueel

Kledingzaak Linhard wordt 'district 10|71'

Amsterdam: De nieuwe naam van kledingzaak Linhard in de Van Baerlestraat, een begrip in postcodegebied 1071, is na 93 jaar even wennen. Maar Linhard, derde generatie, vond district 10|71 noodzakelijk. "Ik wilde nog één keer iets bijzonders creëren, waar mensen met plezier binnen stappen. Het was dat of stoppen." Met het honderdjarige jubileum binnen handbereik besloot Linhard ervoor te gaan, schrijft het Parool.

Nynke van Zwol | Foto: Charlotte Odijk 19 augustus 2016

Open Districtwinkel

“Je kunt thuis op de bank gaan zitten, maar je kunt ook naar het café gaan,” zegt eigenaar Patricia Linhard (59). “Je komt hier als je ook een leuke herinnering aan je moment van aankoop wilt overhouden, daarom noem ik het een klerencafé.”

Het leverde een lichte, industrieel ingerichte winkel op met hoogwaardige kledingmerken als Masai (zwart jurkje 'dat iedereen staat', €100) en No Man's Land (mohair vestje, 'door Italiaanse oma's gecontroleerd', €200). Mensen zonder paraplu zitten goed met de collectie regenkleding van Rains (basic unisex jas, €95).

Ook voor woonaccessoires en hebbedingen kun je hier slagen, zoals een Dutch Design-tegeltje van Storytiles (v.a. €9,95).

Volgens Linhard is district 10|71 nauw verweven met het Museumkwartier. "Er komen veel toeristen, de hele wereld ontmoet elkaar hier."

En rommelen de magen van al dat winkelen, dan kan buiten op een bankje worden geproefd van smultaartjes van Petit Gateâu (€3).

Of binnen, aan een tafeltje pontificaal in de etalage. "Het mag best een beetje gek zijn."