Nieuws Actueel

Kleindochter begint B&B in huis opa en oma

Kim de Groot bedacht een mooie oplossing voor het leegstaande, voormalige huis van haar grootouders in Rossum: een B&B, meldt het Brabants Dagblad.

Daan de Jong | Foto: Sandra Peerenboom 29 augustus 2016

Kim de Groot BB

De inrichting, de geur die er hing en de huiselijke sfeer: dat zijn de dingen die Kim de Groot zich nog herinnert van het huis van haar opa en oma. Als klein meisje speelde ze met vriendinnetjes graag in de grote woning en ruime tuin. Maar nu is de pas twintigjarige De Groot in hetzelfde huis aan de Middelweg met heel andere dingen bezig. Spelletjes als tikkertje en verstoppertje hebben plaats-gemaakt voor serieuze werkzaamheden als plamuren en zagen. En er is haast bij: zaterdag 10 september staan de eerste gasten al op de stoep van haar eigen B&B.

Trots

"Mijn opa vindt het prachtig dat ik een onderneming start in zijn oude huis. Ook mijn oma is trots, maar zij vindt het stiekem ook een beetje jammer dat haar voormalige stulpje zo wordt aangepakt", lacht De Groot. Haar grootouders verlieten de vrijstaande woning in het buitengebied acht jaar geleden voor een onderkomen op een centralere plek.

Toeristische sector

Na verschillende huurders kwam het pand leeg te staan, waar hun gedreven kleindochter dankbaar gebruik van maakte. "Ik wist al van kinds af aan dat ik 'iets' in de toeristische sector wilde doen. In mei rondde ik de mbo-opleiding Manager Recreatie op de Rooi Pannen in Tilburg af en sindsdien werk ik met de nodige hulp hard aan de verbouwing. Mijn vriend offert er zelfs zijn hele vakantie voor op."

Boekingen

De woning wordt omgetoverd tot een ruimte met drie slaapkamers, een keuken en een ontbijtzaaltje. De inrichting van het huis kent zowel moderne als traditionele kenmerken: "Elke kamer krijgt een eigen badkamer, maar eentje heeft ook een bedstee. De eerste boekingen druppelen al binnen."

Gerelateerde artikelen:

Kanshebbers Beste Bed & Breakfast van Nederland 2016

Het Hof van Laren uitgeroepen tot beste B&B van Nederland

Zoover maakt bed & breakfasts boos