Nieuws Actueel

Ruzie Kringloopwinkel loopt uit de hand

Caroline Moerland 29 januari 2016

Kringloop Ruzie Ondernemers

De verhoudingen verslechteren tussen het bestuur van Kringloopwinkel Hebben & Houden en oprichter John Semerel. Betrokkenen waren gisteren in de rechtbank in Breda voor een kort geding. Die rechtszaak bleek niet meer nodig, maar de onderlinge vijandigheid droop er vanaf. Dat bericht het Brabants Dagblad vrijdag.

Voorzitter van de stichting is voormalig advocaat Armand Samuel. Hij heeft ruzie met Semerel over wie de baas is bij Hebben & Houden, dat vestigingen heeft in Breda en Tilburg.

Semerel uitte tijdens het kort geding een hartenkreet: "Ik wil dat het ophoudt." Hij zei de rechter dat hij aangifte heeft gedaan, omdat er deze week een auto op hem is ingereden. Vrijwilligers in Tilburg zouden zijn klemgereden. Zonder het te benoemen, suggereerde hij dat de schuldigen bij het stichtingsbestuur gezocht moeten worden. Al was het alleen maar omdat hij vervolgens zei dat hij is bedreigd door Samuel en door voormalig bestuurslid Rob Scholte, die Hebben & Houden in Oosterhout heeft overgenomen.

AanleidingAanleiding voor het kort geding was dat Semerel zijn opponent Samuel in oktober als voorzitter had uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en zichzelf als bestuurslid had ingeschreven. Een bezwaar daartegen is inmiddels gegrond verklaard. Samuel is dus weer voorzitter en een kort geding niet meer nodig. Toch willen John Semerel en zijn advocaat Sacha Namjeski dat de rechter een uitspraak doet over wie de proceskosten moet betalen.

Volgens Namjeski had het stichtingsbestuur de beslissing van de Kamer van Koophandel beter kunnen afwachten. "Dan was deze procedure niet nodig geweest. We zijn behoorlijk op kosten gejaagd." Advocaat Bart Visser ontkende namens Samuel dat het kort geding onnodig was. "We móesten actie ondernemen. Semerel heeft zich het lidmaatschap van het bestuur wederrechtelijk toegeëigend."

In december was er al eens een ruzie bij de vestiging in Tilburg, waar de politie aan te pas moest komen.