Nieuws Actueel

Koerssprong softwarebedrijf Oracle op afwachtend Wall Street

Oracle maakte dinsdag een koerssprong van dik 10 procent op de aandelenbeurzen in New York, die voorzichtig opveerden na de verkoopgolf een dag eerder. Beleggers reageerden verheugd op de kwartaalresultaten van het softwareconcern, die afgelopen kwartaal meer winst boekte dan verwacht dankzij een sterke vraag naar zijn clouddiensten.

ANP 14 juni 2022

ANP140622144 1

De aandacht gaat echter vooral uit naar de Federal Reserve, die dinsdag is begonnen aan zijn tweedaagse rentevergadering. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank harder moet gaan ingrijpen om de inflatie te bestrijden zorgden de afgelopen twee handelsdagen al voor zware verliezen op de beurzen. Marktpartijen verwachten dat de Fed woensdag de rente met 0,75 procentpunt gaat verhogen, terwijl eerder werd gerekend op een rentestap van 0,5 procentpunt.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,1 procent op 30.546 punten. De S&P 500 0,4 procent tot 3763 punten. De brede index zakte maandag 3,9 procent tot het laagste niveau sinds januari vorig jaar. Techgraadmeter Nasdaq 0,7 procent tot 10.883 punten, na de koersval van 4,7 procent een dag eerder.

Twitter

Twitter won 4,2 procent. Elon Musk gaat deze week voor het eerst in gesprek met medewerkers van het socialemediabedrijf, dat hij in april besloot over te nemen voor 44 miljard dollar. Twittermedewerkers maken zich zorgen om de overname door de topman van de fabrikant van elektrische auto's Tesla, die publiekelijk veel kritiek heeft geuit op het bedrijf.

Alphabet steeg 0,5 procent. Dochterbedrijf Google is volgens persbureau Reuters bereid om andere bedrijven advertenties te laten verkopen op videodienst YouTube. Met de stap zou Google een boete van de Europese Commissie wegens machtsmisbruik willen voorkomen.

Cryptofondsen

De cryptofondsen bleven in de belangstelling staan door de problemen in de sector en de aanhoudende waardedaling van cryptomunten. Bitcoin, de grootste digitale munt ter wereld, zakte tot onder de 22.000 dollar en bereikte daarmee het laagste niveau in anderhalf jaar tijd. Cryptobeurs Coinbase zakte 3,3 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Maandag verloor Coinbase al ruim 11 procent.

Continental Resources steeg 15 procent. Voorzitter Harold Hamm en zijn familie hebben een bod gedaan op de olie- en gasproducent en willen het bedrijf van de beurs halen.

De euro was 1,0447 dollar waard, tegen 1,0431 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 122,77 dollar. Brentolie werd ook 1,6 procent duurder, op 124,06 dollar per vat.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws