Nieuws Actueel

Koffiezaak of gezamenlijke werkplek?

Café Wicked Grounds is een middenweg tussen een koffiezaak en een gezamenlijke werkplek, bericht Het Parool.

Rowan van Dam | Foto: Roï Shiratski 24 februari 2016

Wicked Grounds koffie

Ondernemers die hun droom willen verwezenlijken of eventjes de sleur van kantoor willen ontvluchten, kunnen nu terecht in het Wicked Grounds coworking café aan de Schinkelkade.

Het coworking café is opgericht door Tom Verstappen (28), Gerwin Peters (26) en Bas Pastoors (28), en is de derde locatie van Wicked Grounds.

AlternatiefHet café is een middenweg tussen een koffiezaak en een gezamenlijke werkplek. Ondernemers, freelancers en zzp'ers kunnen er dagelijks aanschuiven om te werken en te lunchen. "Huisvesting is voor ondermers duur en daar bieden wij een alternatief voor", zegt Verstappen. "We willen dat ondernemers vanuit hier door kunnen groeien naar een eigen kantoor- of winkelpand."

Alle aanwezigen schuiven stipt om één uur aan voor een gezamenlijke huisgemaakte lunch. "We proberen sociale cohesie te creëren", zegt Verstappen. "We hebben een persoonlijke benadering en proberen interactie tussen ondernemers te bevorderen; daarmee kun je elkaar versterken."

Voor 99 euro per maand of met een dagpas van negen euro, kunnen ondernemers plaatsnemen in het coworking café. "Voordat je mag gaan zitten, wordt wel gekeken of je kunt bijdragen aan het collectief," zegt Verstappen. "We willen namelijk een positieve werksfeer en veel verscheidenheid creëren."