Nieuws Actueel

Koken? Ik haal mijn maaltijd wel af!

Waar tegenzin om zelf te koken al niet toe kan leiden. In het geval van Pim Hoornweg en Niels Poiesz uit Oud-Beijerland is dat tot de oprichting van Chefpresso.nl. Het is een site waarop thuiskoks maaltijden kunnen aanbieden. Hun uiteindelijke doel: een Chefpresso-kok in elke straat in Nederland, vertellen ze het AD.

Joke Waltmans | Foto: Roel Dijkstra 12 februari 2016

Chepresso Thuiskoks

Nieuwe ideeën bedenken Pim en Niels wel vaker. Maar niet eerder waren ze zo enthousiast dat ze er menig vrij uur in staken. Speciale schorten, folders, bakjes en tasjes met het eigen Chefpresso-logo; de twee 24-jarigen pakken het serieus aan.

De interesse is groot: in korte tijd hebben ze al 150 aanmeldingen van thuiskoks op www.chefpresso.nl die graag willen koken voor iemand uit de buurt. "In drie klikken kun je een maaltijd aanbieden en in drie klikken kun je een maaltijd bestellen", geeft Poiesz de werkwijze van Chefpresso weer. "Daarna is het een kwestie van je maaltijd ophalen op het afgesproken tijdstip", vult Hoornweg aan. "Onze site gaat breder dan alleen het avondeten, een goedgevuld lunchpakket is ook mogelijk of een feestelijke taart. Wij willen zo flexibel mogelijk werken."

En de behoefte is er, hebben de Oud-Beijerlanders gemerkt. Heel bewust richten ze zich op jonge mensen die, net als zij, weinig zin hebben om zelf te koken. "Het is toch lekker als je na een dag werken in je eigen straat een verse maaltijd kunt ophalen", schetst Pim zijn ideale situatie.

AfhaalpizzaOok student Niels heeft op zijn kamer in Rotterdam wel eens genoeg van de geijkte afhaalpizza, broodje shoarma of zak patat. "En wij zijn zeker niet de enigen", weet hij. "We krijgen vooral van alleenstaande mannen al de vraag wanneer we gaan beginnen."

Dat kan nog even duren, want alle ideeën moeten op de website worden ondergebracht. Dat zijn een vlotte bestelling, makkelijke online betaling, maar ook de mogelijkheid om reviews te plaatsen over een kok. Diegenen met de beste commentaren komen bovenaan de lijst. In mei verwachten de twee echt te beginnen.

Overtuigd zijn ze nu al. "Die eters die komen wel, daar is gewoon een markt voor", klinkt het zelfverzekerd. Het bestaan van de site thuisafgehaald.nl deert hen evenmin. Niels: "Je hebt toch ook een Albert Heijn en een Jumbo? Mensen doen toch boodschappen. En eten moeten ze ook."