Nieuws Actueel

Kookstudio en restaurant in voormalige Zaal Stevens Volkel

Het Udens stel Petja Verweij en Mirjam van Ree opent kookstudio en restaurant in de voormalige Zaal Stevens in Volkel.

Paula van Hout | Foto: Van Assendelft Fotografie 22 november 2016

Kookstudio stevens

De buitenkant is helemaal opgepoetst maar authentiek, de binnenkant is onherkenbaar. Petja Verweij en Mirjam van Ree (beiden 42) uit Uden hebben het pand waarin veertig jaar Zaal Stevens zat omgebouwd tot woonhuis en kookstudio. Op 1 december gaan ze open.

HorecabestemmingHet pand aan de Rudigerstraat in Volkel stond al bijna drie jaar leeg. Freelancekok Verweij: "Ik wilde al een tijd iets voor mezelf en we liepen hier tegenaan. Er zat een horecabestemming op en de gemeente wilde op het voorste gedeelte een woonbestemming. Dat was precies wat we wilden. Omdat we alles zelf hebben gedaan, heeft het even geduurd. Mensen die hier voorbijliepen, reageerden allemaal enthousiast. Het is een mooi pand met een geschiedenis. Volkel is blijkbaar blij dat het in ere wordt gehouden."

Koken met PetjaZaal Stevens in Volkel, wie kende dat niet? Er was altijd wat te doen: bruiloften, feesten, koffietafels, vergaderingen, carnaval, kerstbrunches, danslessen. Verweij beperkt zich tot de kookstudio 'Koken met Petja'. En op donderdag en vrijdag tot een restaurant met als concept table d'hôte: een diner met vooral streekproducten dat met de andere gasten wordt genuttigd aan een grote tafel. "Er is geen menukaart. Ik kook vijf gangen voor 40 euro. Een luxe vorm van eten wat de pot schaft. Het gaat bij ons om de huiselijkheid en het contact aan tafel. De rest van de week geef ik workshops aan groepen. Ik sta open voor suggesties."

JeugdteamVerweij is klassiek Frans geschoold en werkte met chef-kok Ron Blaauw. Zijn motto: 'Koken is liefde en dat deel ik vanuit mijn hart'. Verweij en Van Ree zijn jeugdvrienden uit Nieuwegein. Na dertig jaar kwamen ze elkaar weer tegen. Ze hebben een samengesteld gezin met drie kinderen. Zij is directeur van basisschool de Springplank in Uden. "Zij is mijn drijfveer. Ze is gastvrouw en springt bij waar nodig. Zaterdag hebben we een eerste try-out gehad en was haar eigen team proefkonijn."

In de toekomst wil het stel de oude grote zaal slopen en er een tuin met terras van maken.