Nieuws Actueel

Kooplieden willen in meerderheid naar andere plek in Kampen

Als het aan de kooplieden ligt verdwijnt de maandagmarkt van de Nieuwe Markt in Kampen. Dat blijkt uit een enquête die onder 35 kooplieden is gehouden. Zij spreken hun voorkeur uit voor het parcours Meeuwenweg, Kalverhekkenbos en Burgwal.

Jaap Selles | Foto: Thinkstock 1 juni 2016

Markt Thinkstock 3

"Een verrassende uitkomst", vindt HarmenWesterink van de marktcommissie. "De verwachting was dat de Meeuwenweg zou worden geschrapt. Anderzijds is deze uitkomst logisch, want er staan weinig collega's op de Nieuwe Markt. En zo komen parkeerplekken vrij voor bezoekers."

De optie om de Nieuwe Markt te laten vallen kreeg achttien stemmen. Twaalf marktlieden willen de maandagmarkt niet langer op de Meeuwenweg houden. Vijf kooplieden kozen voor het schrappen van het Kalverhekkenbos.

BezoekersOnlangs werden bezoekers ook al om hun mening over de maandagmarkt gevraagd en konden zij tips geven voor verbetering. Dat leverde volgens Westerink verschillende reacties op. "De ene bezoeker wilde de markt in zijn geheel op de Nieuwe Markt, omdat het vroeger ook zo was en gezellig is. Een ander wil de huidige indeling behouden."

De rondvraag hoort bij de plannen om de maandagmarkt nieuw leven in te blazen. De grote gaten tussen de kramen moeten verdwijnen en er moet meer variatie komen in de opstelling.

ReactiesDe reacties worden nu gebundeld. Daarna doen de marktcommissie en de Centrale Vereniging van Ambulante Handel een voorstel aan de gemeente voor een 'vernieuwde maandagmarkt'. In oktober wordt uitsluitsel verwacht.