Nieuws Actueel

Kooplui Markthal willen Karakus als onderhandelaar

Het aanbod van de Rotterdamse oud-wethouder Hamit Karakus om te onderhandelen in het Markthal-conflict valt in goede aarde. De ondernemers hebben al een afspraak, meldt het AD.

Marcel Potters 22 september 2016

Karakus markthal conflict horeca

Karakus zei eerder in het AD dat hij eigenaar Klépierre en de kraamhouders om de tafel wil krijgen, om zo het conflict over onder meer de huurprijzen en hoge servicekosten op te lossen. "We moeten daarbij wegblijven van de schuldvraag", sprak hij.

Direct omarmen

Woordvoerder Mark Kolster van het recent opgerichte Collectief Ondernemersbelangen Markthal (COM) is vóór. "Natuurlijk, dit moeten we direct omarmen'', zei hij. "Hier moet je geen dag te lang mee wachten."

Goed plan

Ook voorzitter Harald Weitering van de Markthal Ondernemersvereniging (MHOV) is enthousiast: "Ik denk dat Karakus een belangrijke rol kan spelen. Een heel goed plan om hem te laten bemiddelen."

Geschikt

Directeur Hans de Jong van ontwikkelaar Provast ziet eveneens heil in zo'n mediation. "Prima als er eens goed gepraat wordt. En Karakus is bij uitstek geschikt om de partijen tot elkaar te brengen."

Expert meeting

Leefbaar Rotterdam wil binnenkort een expert meeting over de Markthal in het stadhuis. Een voorstel daartoe wordt vandaag in de raad besproken. Eigenaar Klépierre kon nog geen reactie geven.

Gerelateerde artikelen:Het rommelt in de legendarische MarkthalHaagse handen lappen de Rotterdamse Markthal