Nieuws Actueel

Koopzondag Hengelo verdeelt PvdA-fractie

De kwestie van de koopzondagen verdeelt de Hengelose PvdA-fractie. Twee fractieleden (Maarten Hollander en Imdat Yikilmaz) zijn ‘om’ en zullen woensdagavond vóór verruiming van de winkeltijdenverordening stemmen.

Van onze redactie 11 mei 2016

Koopzondag1065

De andere twee PvdA’ers (Belinda van Oosten en Marie-José Luttikholt) blijven tegen, vanwege de volgens hen negatieve effecten voor de kleine ondernemers in de wijkwinkelcentra.

DoorslagVoor de beide voorstemmers gaf de doorslag dat de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), de spreekbuis van de ondernemers in de binnenstad, zich voor het eerst expliciet heeft uitgesproken voor vrije openstelling op zondag. Daardoor is volgens hen een nieuwe situatie ontstaan.

Ook coalitiepartner CDA zal woensdagavond verdeeld stemmen: drie om drie. Daarmee tekent zich in de gemeenteraad een royale meerderheid af voor vrije openstelling van de winkels op zondag.

BakkersHet collegevoorstel gaat nog uit van openstelling van 12.00 tot 17.00 uur. Maar D66 zal woensdagavond een amendement indienen om de openingstijden maximaal op te rekken: van 06.00 tot 22.00 uur. Zodat de lokale warme bakkers voortaan op zondagochtend verse broodjes kunnen verkopen.

De voltallige PvdA-fractie zal dat voorstel steunen, meldt woordvoerster Van Oosten.