Nieuws Actueel

Krant: Amazon schrapt 10.000 banen

Het Amerikaanse webwinkel- en techbedrijf Amazon gaat ongeveer 10.000 banen schrappen, meldt The New York Times op basis van bronnen. Deze week begint het bedrijf volgens de krant al met het doorvoeren van de reorganisatie, waarbij er bedrijfsbreed banen verdwijnen.

ANP 14 november 2022

ANP141122210 1

Het gaat om ongeveer 3 procent van de werknemers van de zakelijke tak van Amazon. Wereldwijd gaat het om minder dan 1 procent van het totale personeelsbestand van het concern. In de coronajaren verdubbelde het personeelsbestand van het techbedrijf bijna om aan de forse groei van online winkelen te voldoen, maar nu verwacht Amazon mindere tijden door de gedaalde koopkracht en mogelijke economische recessie.

De situatie zorgde al eerder voor ontslagen bij technologiebedrijven. Zo zette Elon Musk onlangs flink het mes in het personeelsbestand van Twitter. Ook Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram, kondigde vorige week een reorganisatie aan. Daarbij verdwijnen er 11.000 banen, ongeveer 13 procent van het totaalaantal arbeidskrachten. Amazon zelf zei onlangs al te stoppen met het aannemen van extra personeel.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws