Nieuws Actueel

Krant: Credit Suisse schrapt banen om kosten te besparen

De grote Zwitserse bank Credit Suisse is van plan banen te schrappen en andere maatregelen te nemen om de kosten te verlagen. Dat meldde de krant SonntagsZeitung op basis van bronnen bij de bank, de tweede van Zwitserland. Credit Suisse had in juni al gewaarschuwd in het tweede kwartaal opnieuw verlies te zullen lijden, mede vanwege een reeks schandalen waarin de bank verwikkeld is.

ANP 24 juli 2022

ANP240722059 1

Naar verluidt zijn de besparingsplannen van het topmanagement van Credit Suisse vergevorderd. Het financiële concern komt woensdag met kwartaalcijfers naar buiten. SonntagsZeitung had geen nadere details over het aantal banen dat kan verdwijnen en over de omvang van de kostenbesparingen.

Credit Suisse ondervindt naar eigen zeggen tegenwind van aanhoudend uitdagende marktomstandigheden vanwege de oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie en de renteverhogingen door centrale banken. De bank verwacht daardoor dat de investeringstak en de gehele groep in het tweede kwartaal in de rode cijfers zullen belanden.

Daarnaast moet de bank opnieuw veel geld reserveren voor juridische procedures over al langer spelende schandalen. Zo was de zakenbank van Credit Suisse, die optreedt als tussenpersoon of adviseur bij complexe financiële deals, betrokken bij debacles rond het omvallen van investeringsfonds Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Topman Thomas Gottstein staat daardoor onder grote druk om de bank door de moeilijke periode heen te loodsen. Credit Suisse heeft gezegd dat 2022 een overgangsjaar zal zijn.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws