Nieuws Actueel

Kredietbureau Fitch: Belarus is wanbetaler

Kredietbeoordelaar Fitch heeft Belarus officieel bestempeld als wanbetaler. Het bureau heeft zijn rating voor het Oost-Europese land en de trouwe bondgenoot van Rusland verlaagd van C naar RD, oftewel Restricted Default. Dat kan betekenen dat Belarus moeilijker geld kan ophalen bij buitenlandse investeerders, omdat zij mogelijk niet terugbetaald zullen worden.

ANP 19 juli 2022

ANP190722074 1

Fitch stelt daarbij dat Belarus heeft nagelaten om een aflossing van 600 miljoen dollar te doen op een staatslening in dollars. Belarus wilde die lening in de eigen munteenheid aflossen. Fitch had het land daarbij een periode van veertien dagen gegeven om alsnog die betaling in dollars te doen. Die periode is nu afgelopen, waarop werd besloten Belarus tot wanbetaler te bestempelen.

Branchegenoot Moody's had eerder ook al gezegd dat Belarus in gebreke blijft met zijn financiële verplichtingen met de dollarlening. Dat bureau heeft nu nog een CCC-rating, maar kan dus ook overgaan tot een beoordeling van RD. Ook S&P Global heeft gezegd dat de kredietstatus van het land verlaagd kan worden naar RD.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws