Nieuws Actueel

Kringloopwinkel is verbouwing parkeergarage beu

De eigenaar van kringloopwinkel Mania in Zoetermeer, Henk Kersten, is er helemaal klaar mee. Al weken is zijn winkel omringd door puin vanwege de verbouwing van de naastgelegen parkeergarage. 'Het is onbeschoft', zegt hij in het AD.

Natascha Frensch | Foto: Ron Jenner 19 februari 2016

Kringloopwinkel Puin

Aan de Belgiëlaan wordt sinds een aantal weken gewerkt aan één van de parkeergarages die de komende tijd worden aangepakt in de stad. Dat het eraan zat te komen, wist Henk Kersten wel, maar niet dat hij en zijn medewerkers er zoveel last van zouden hebben.

Volgens Kersten breken geregeld brokstukken van de garage af, die op straat vallen. "Bovendien hebben we waterschade doordat ze hier met hogedrukspuiten de garage schoonmaken en dat water loopt hier gewoon naar binnen. Het is niet veilig. Er wordt niet gewerkt met vangnetten en er komt van alles naar beneden van zeven verdiepingen hoog", vertelt hij.

OmzetDoor de werkzaamheden zou hij omzet verliezen. "Als het water zo naar beneden komt dan moet ik de boel wel even sluiten. De in- en uitlaadplek is geregeld bezet door allerlei werkvoertuigen, waardoor ik geen bestellingen kan brengen en afspraken moet afzeggen."

Om de ernst van de situatie aan te geven, heeft hij al meerdere partijen benaderd om het probleem aan te kaarten. "Maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Het is al drie weken aan de gang."

Net als bij andere parkeergarages in de stad, die op andere momenten worden aangepakt, wordt er gewerkt aan betere verlichting, elektrische oplaadstations en familieplekken.

Geen seconde langerDe volledige verbouwing van de garage duurt volgens planning tot de eerste week van maart. Maar ook voor de medewerkers van de kringloopwinkel hoeft het geen seconde langer te duren. "Het is echt dramatisch. Laatst stond ik met een paraplu bij de ingang om water op te vangen. Je wordt er boos van", aldus medewerker Edwin Rademaker.

De gemeente laat weten op de hoogte te zijn van de situatie. "We hebben gecontroleerd of er overtredingen plaatsvonden inzake de veiligheid en hebben geconstateerd dat dit niet het geval is. Verder kunnen wij dan ook niets doen", aldus een woordvoerder. Garagebeheerder Unibail Rodamco laat weten maatregelen te nemen. "We hebben de melding ontvangen en vinden dit uiterst vervelend voor de ondernemer. We gaan hier dan ook iets mee doen, zodat de overlast ook voor bezoekers wordt beperkt", aldus shoppingcentermanager Johan van Doorn van Unibail-Rodamco.