Nieuws Actueel

'Laat camperplaatsen over aan ondernemers'

De Recron, vereniging van recreatieondernemers Nederland, wil dat gemeenten stoppen met het exploiteren van camperplaatsen, meldt het AD.

Van onze redactie 31 maart 2016

Camperplaats drenthe ondernemer

"Dat moeten ze aan de ondernemers overlaten,’’ zegt Petra Ellens, regiomanager van Friesland, Groningen en Drenthe. Ellens reageert hiermee op het nieuws dat de gemeente Assen onder druk van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) de gratis camperplaats in het havengebied sluit.

,,Dat vinden wij een juiste beslissing,” zegt de regiomanager. Maar in het voorjaar van 2017, wanneer de werkzaamheden aan de FlorijnAs voorbij zijn, opent Assen een nieuwe locatie met meer plekken en tegen betaling.

Ellens: ,,Dat vinden wij erg jammer. Gemeenten moeten hun handen aftrekken van de camperplaatsen en dat overlaten aan de ondernemers die daar in zijn gespecialiseerd.’’

De ACM tikt de gemeenten op de vingers. ,,Wij zijn er niet op tegen dat gemeenten camperplaatsen exploiteren, maar ze moeten dat wel voor een eerlijke prijs doen, zodat ze geen oneerlijke concurrentie zijn voor de campinghouders,’’ vertelt Murco Mijnlieff van de ACM.