Nieuws Actueel

LeasePlan profiteert fors van grote vraag naar occasions

LeasePlan heeft in het afgelopen kwartaal geprofiteerd van de grote vraag naar tweedehandsauto's. Auto's die het Nederlandse bedrijf na afloop van een leasecontract van de hand deed, wisselden daardoor voor veel hogere prijzen van eigenaar dan een jaar eerder. Dat droeg bij aan een sterk gestegen winst.

ANP 10 augustus 2022

ANP100822089 1

Volgens LeasePlan blijft het aanbod van nieuwe en tweedehandsauto's nog altijd krap, mede door onderdelentekorten bij grote fabrikanten. Het leasebedrijf verkocht in het tweede kwartaal dan ook beduidend minder gebruikte auto's dan een jaar eerder, terwijl de opbrengsten hiervan wel stegen. De brutowinst op de verkoop van occasions verdubbelde zelfs.

Tegelijkertijd is de vraag naar nieuwe lease-auto's groot nu mensen weer vaker op weg zijn voor werk of privézaken. Het orderboek stond volgens LeasePlan nooit zo vol als nu. Het door het bedrijf verhuurde wagenpark groeide op jaarbasis met 7,5 procent tot 1,9 miljoen voertuigen. Ook deed het bedrijf goede zaken met verzekeringen.

Kwartaalomzet

De totale kwartaalomzet steeg daardoor met ruim 7 procent tot bijna 2,6 miljard euro. Daarop boekte LeasePlan een nettowinst van 323,9 miljoen euro, een stijging van net geen 86 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021.

Begin dit jaar werd bekend dat LeasePlan samengaat met zijn Franse branchegenoot ALD. Dat laatste bedrijf betaalt 4,9 miljard euro voor LeasePlan.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws