Nieuws Actueel

Liander kan weer aansluitingen verzwaren na levering meters

Netbeheerder Liander is na een maandenlange stop weer begonnen met het verzwaren van elektriciteitsaansluitingen bij consumenten en kleine bedrijven. Dat kon sinds april niet meer, doordat de benodigde elektriciteitsmeters niet konden worden geleverd. Sinds vorige maand kan Liander weer kleine aantallen van die meters krijgen van fabrikanten.

ANP 1 september 2022

ANP010922106 1

Bijna 11.000 van de ruim 13.000 klanten die voor zo'n zwaardere elektriciteitsaansluiting op de wachtlijst staan, zullen nog voor het einde van het jaar kunnen worden geholpen, stelt Liander. Bij 2700 aanvragen moet eerst ander werk worden verricht zoals het leggen van een nieuwe kabel. Door personeelstekorten kan Liander niet al die werkzaamheden voor het einde van het jaar volledig uitvoeren. Voor nieuwe aanvragen geldt een minimale wachttijd van zeven maanden.

Een zwaardere elektrische aansluiting is nodig als bijvoorbeeld een oplaadpunt voor de elektrische auto wordt aangelegd, maar ook als huizen van zonnepanelen of een warmtepomp worden voorzien.

De stilgevallen leveringen waren het gevolg van chiptekorten, gebrek aan andere grondstoffen en logistieke problemen. De levering van de meters blijft ook de komende tijd moeilijk, omdat er lange levertijden zijn. Leveringen voor volgend jaar zijn bijvoorbeeld nog niet bevestigd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws