Nieuws Actueel

Licht dimmen op kantoor met de tablet

Dat je geld kunt besparen met ledverlichting weten we allemaal. Maar de manier waarop Mark Vreeswijk (29) van projectverlichter LEDesign uit Almelo met die trend omgaat, is wel heel bijzonder.

Jochem Vreeman | Foto: Annina Romita 28 juni 2017

LE Design

Vreeswijk ziet ze komen en gaan: 'nieuwe jongens' die snel geld willen verdienen met ledverlichting. ,,De prijzen zijn gunstig, maar de lampen branden vaak niet lang en na de eerste garantieclaim vallen zulke bedrijven om", vertelt hij.

,,Met LEDesign focus ik op service, kwaliteit en een vertrouwensband met klanten. Dat heeft tijd nodig en die tijd heb ik genomen. Inmiddels groeien we flink.''

Toegevoegde waarde

,,Er bestaat veel verschil in ledpanelen. Vaak komen de onderdelen uit China en worden ze hier geoptimaliseerd. Het gaat erom hoe je het product in de markt zet en wat je eraan toevoegt. Wij adviseren klanten en denken actief mee over lichtplannen en berekeningen. Daarbij geven wij vaak vijf jaar garantie, waar de Europese norm twee jaar is."

"Welke klanten wij bedienen? Een voorbeeld is de wolkenkrabber van Nationale Nederlanden in Rotterdam. Ik heb het horecadeel gestript en voorzien van ledverlichting. Die kun je met een tablet besturen, sfeervol dimmen en opdelen."

Lees ook: Philips investeert in light fidelity

Randstad

Al op jonge leeftijd knutselde Vreeswijk met lampjes. Een groot voordeel, want door deze technische kennis weet hij wat een klant wil. Hij was audiovisueel montagetechnicus en startte zijn bedrijf in 2006. In 2015 besloot hij het audiovisuele aspect te laten vallen en zich te richten op projectverlichting voor gevels, kantoren, reclame en flatgalerijen. ,,Ook opende ik kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Inmiddels verdeel ik mijn tijd tussen Twente en de Randstad. Daarbij krijg ik steun van de Twentse Ambassade, die oost en west verbindt."

www.ledesign.nl

Het gaat erom hoe je een product in de markt zet

Mark Vreeswijk, LEDesign