Nieuws Actueel

Liesbeth Dekkers gaat back to basic met vrolUk

Liesbeth Dekkers uit Etten-Leur heeft sinds kort de webwinkel vrolUk, waar ze speelgoed voor baby's en peuters verkoopt, aldus BN de Stem.

Trudie Nihot | Marcel Otterspeer/ Pix4profs 2 september 2016

Speelgoed 1065

Dingen doen waar je gelukkig van wordt, dat is het levensmotto van Liesbeth Dekkers (37) uit Etten-Leur. Haar ding is sinds kort webwinkel vrolUk waarin zij speelgoed aan de man brengt. Het uitgangspunt is dat zowel de ontwerper als de consument er blij van wordt. Producten met een glimlach, zo omschrijft Dekkers haar assortiment. "Ik ben helemaal in mijn element wanneer ik het artikel met fleurig papier aan het inpakken ben", vertelt ze. "De bedoeling is dat er bij de klant een glimlach op het gezicht verschijnt wanneer het pakketje wordt afgeleverd."

UitlevenMet het assortiment wil vrolUk zich onderscheiden van reguliere speelgoedwinkels. Zo verkoopt Dekkers zelf vervaardigde artikelen zoals naamslingers en tipi-speeltenten die kunnen worden afgestemd op de persoonlijke voorkeur van de klant. Een nieuw ontwerp is de stoelkeuken die Dekkers in opdracht gemaakt heeft. Een keukentje van stof dat naar wens aangepast kan worden op de maat van de stoel van de klant. "Ideaal, want het keukentje is makkelijk op te vouwen en wasbaar op 30 graden", belooft zij. "Dat zijn opdrachten waarop ik mijn creativiteit kan loslaten", lacht zij. De labeldoekjes en knisperoortjes voor de allerkleinsten zijn ook een eigen ontwerp. Die laatste bestaan uit een houten bijtring met knisperende doekjes in de vorm van oren. De achterliggende gedachte is dat het speelgoed kinderen moet stimuleren en activeren. "Kinderen mogen weer back to basic", meent Dekkers. "Kinderen moeten hun fantasie kunnen uitleven."

Naast de zelfgemaakte producten is er ook speelgoed met een educatief karakter, waardoor kinderen uitgedaagd worden en hun motoriek wordt gestimuleerd. "Maar waar vooral veel plezier aan beleefd moet worden", aldus Dekkers.

KeurmerkHet houten speelgoed is grotendeels voorzien van het FSC keurmerk dat staat voor duurzame houtproductie. Het speelgoed is niet door kinderen gemaakt.