Nieuws Actueel

LinkedIn: Gortdroge kip met gouden eieren

Het is niet de prooi die verbaast, het is de prijs, bericht de Volkskrant. Er zijn talloze goede argumenten te bedenken waarom Microsoft en LinkedIn in elkaars armen zijn gevallen. Zoals het softwarebedrijf met zijn producten werknemer en bedrijven productiever maakt, zo brengt de carrièresite de beste werknemer bij het juiste bedrijf en omgekeerd. LinkedIn is een mooi loket om Microsoftproducten aan de man te brengen. Microsoft opent deuren die voor LinkedIn gesloten bleven.

PETER VAN AMMELROOY 14 juni 2016

Linkedin microsoft overname achtergrond

Is dat allemaal 26,2 miljard dollar (ruim 23 miljard euro) waard? Ofwel 196 dollar per aandeel, bijna 50 procent bovenop de prijs die LinkedIn vrijdag nog deed op de beurs?

Ja. Om te beginnen hengelt Microsoft LinkedIn relatief gezien op een koopje binnen. Begin 2015 hadden beleggers nog 267 dollar over voor het aandeel, het hoogste bedrag sinds begin 2011, toen LinkedIn naar de beurs ging. Begin dit jaar was de liefde over. Toen LinkedIn in februari zijn jaarresultaten en de vooruitzichten voor 2016 publiceerde, deden beleggers het aandeel en masse van de hand. Het dook tot net boven de 100 dollar. In één dag verloor LinkedIn bijna 11 miljard dollar aan waarde.

SaaiheidWaar waren de beleggers zo van geschrokken? Uit resultaten en prognoses bleek dat LinkedIn was gegroeid en dit jaar zal blijven groeien. Alleen niet langer in het tempo dat het bedrijf in voorgaande jaren heeft vertoond en zeker niet in het tempo dat Wall Street bij een techbedrijf vindt horen. LinkedIn werd gestraft voor zijn saaiheid. Als saai betekent keurige resultaten boeken, is LinkedIn inderdaad bloedsaai. Het bedrijf sloot 2015 af met een omzet van 2,9 miljard dollar, 35 procent meer dan het jaar ervoor. Er was een verlies van 166 miljoen dollar, maar dat is geen bedrag waarbij de doodsklokken gaan luiden. Voor dit jaar verwacht LinkedIn een groei van rond de 3,6 miljard dollar, wat naar redelijke maatstaven toch een behoorlijke prognose is.

Lees verder op VK.nl