Nieuws Actueel
LinkedIn kiest Lightyear als 'meest veelbelovende start-up'
Het Helmondse bedrijf Lightyear is door LinkedIn uitgeroepen tot meest veelbelovende start-up van het land. ‘Een mooie erkenning’, volgens het bedrijf dat werkt aan de realisatie van de allereerste én betaalbare auto op zonne-energie. Tweede op de lijst werd Felyx, van de app waarmee elektrische scooters gehuurd kunnen worden, en derde werd online supermarkt Picnic.

LinkedIn stelt jaarlijks een lijst op met de internationaal meest veelbelovende beginnende bedrijven. Dit jaar is er voor het eerst een lijst specifiek voor Nederlandse start-ups samengesteld. Bedrijven die niet ouder zijn dan 7 jaar komen in aanmerking voor een plekje op de lijst en worden beoordeeld aan de hand van de interacties van LinkedIn-gebruikers.
Welke start-ups het meest veelbelovend zijn wordt bepaald aan de hand van verschillende factoren, waaronder personeelsgroei en mogelijkheden voor talent om door te groeien.
TU Eindhoven
Winnaar van de eerste Nederlandse editie is Lightyear, de Helmondse start-up die werkt aan een betaalbare auto op zonne-energie. Daarvoor maken ze gebruik van kennis en kunde van de TU Eindhoven, die met hun zonneauto's steevast hoge ogen gooien op races voor dit type auto’s.
Lees ook: De eerste auto op zonne-energie: zo ziet de Lightyear eruit
Lightyear is blij met de eerste plek, vertellen ze aan onze collega's van het AD. ,,Er was bij ons wel bekend dat we op de lijst zouden voorkomen, maar dat we eerste zijn is wel een verrassing’’, zegt Maijke Recerveur, chief organisation officer bij de start-up. ,,LinkedIn is voor ons een belangrijk hulpmiddel voor marketing en recruitment. Over de hele wereld bereik en we halen er potentiële kandidaten mee binnen.’’
Lightyear One
Het bedrijf lanceerde dit jaar hun eerste model zonneauto, de Lightyear One. ,,Drie jaar geleden van start gegaan en nu is daar het eerste, wat exclusievere model. Met de opbrengsten daarvan hopen we verdere uitbreiding te financieren. Ons uiteindelijke doel is een duurzame auto te maken voor iedereen. Een elektrische auto is voor veel mensen niet te betalen of is - in heel afgelegen gebieden zonder elektrische voorzieningen - niet praktisch. Maar de zon schijnt overal.’’
Het bedrijf hoopt aan de eerste plek op de lijst meer bekendheid over te houden. ,,Het is een mooie erkenning van wat wij als jong bedrijf proberen te bereiken. We doen dit niet om er rijk van te worden, maar om onze missie waar te maken: schone mobiliteit voor iedereen."
Eerder dit jaar stapte Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear, bij ons voor de videoserie Werkverkeer. Het werd met presentator Roland Tameling een autorit vol ambitie in inspiratie: