Nieuws Actueel

Liquid Mokum: koffie, sapjes en bouillon

Bij Liquid Mokum in de Beurspassage haal je niet alleen koffie en sapjes, maar ook de nieuwste trenddrank: bouillon. Het Parool nam een kijkje.

Sarah Sitanala | Foto: Marijke Stroucken 24 januari 2017

Mst ps open liquidstore 6

Onder de met meer dan een miljoen steentjes versierde boog in de beurspassage vind je sinds kort Liquid Mokum. Op de muren van de passage is de geschiedenis van de grachten van Mokum afgebeeld.

De smalle, lange ruimte van Liquid Mokum wordt gesierd door vers fruit aan de wand en aan het plafond hangen lege flessen. Die flessen moeten het drieledige concept van Liquid Mokum illustreren. Er worden namelijk, op de stroopwafels van Landskroon na, alleen koffie, sapjes en bouillon verkocht.

"Het is zo'n lange bar, we vonden het zonde om hier alleen koffie te verkopen," vertelt eigenaar Diederik Habbema (65). De koffie is van De Koffiesalon, voor menigeen bekend. Er zijn vijftien soorten verse sapjes (€2,95), allen door Habbema zelf bedacht en gemaakt waar je bij staat.

Het idee voor bouillon is afkomstig uit wereldsteden als New York. Daar schijnt het drinken van bouillon (€4,50) een van de laatste trends te zijn. "Het is de nieuwe koffie."

De bouillon wordt 48 uur getrokken van runderbeenderen. In de toekomst wordt het assortiment wellicht uitgebreid met bouillon van vis en kip. Het drinken van bouillon geeft energie door de vitaminen, mineralen en collageen in het brouwsel. Ook is het mogelijk je bouillon verder op smaak te brengen door het toevoegen van add-in's: er is keuze uit kokosmelk, champignons, chili of gember (€0,50).