Nieuws Logistiek en transport

Bikeshift wil met Express Service bezorging mkb helpen verduurzamen

Om mkb-ondernemingen in de retail, food en logistiek te helpen de bezorging te verduurzamen, introduceert leverancier van fietskoeriers Bikeshift de Express Service. Zonder contractuele verplichtingen biedt deze service maatwerkoplossingen waaronder fietskoeriers, elektrische bakfietsen en softwareoplossingen, zo luidt de belofte.

Van onze redactie 7 juli 2023

Bikeshift Express Service

Foto: Bikeshift

,,De Express Service moet de overstap naar groen en snel bezorgen met fietskoeriers in de last-mile-delivery vereenvoudigen”, zegt Lodewijk van Nooten, oprichter van Bikeshift. ,,Retail- logistieke- en foodbedrijven die nu nog met dieselbusjes, bestelauto’s en scooters bezorgen willen hun dienstverlening graag duurzamer maken, maar hikken tegen de noodzakelijke stappen om deze transitie te organiseren aan.”

''De komende tijd voegen we meerdere partners toe aan de Express Service om zo een totaalpakket te bieden voor klanten''

Lodewijk van Nooten, oprichter Bikeshift

Onder contract, drie maanden vrijblijvend in zes steden

Met de Bikeshift Express Service krijgen nieuwe klanten een compleet pakket aangeboden: fietskoeriers in dienst van Bikeshift, mogelijkheden om elektrische bakfietsen te huren en softwareoplossingen om de dienstverlening waaronder de routes en planningen slim te organiseren.

Van Nooten: ,,Zonder contractuele verplichtingen ontzorgen we nieuwe opdrachtgevers voor drie maanden om te ervaren of duurzame bezorging bij hen past.” Bikeshift start in zes grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg en Eindhoven. Op verzoek van klanten kan de Express Service worden uitgebreidt naar andere steden. Van Nooten: ,,Fietskoeriers uit onze riderspool nemen de bezorging van producten, pakketten en maaltijden voor hun rekening, onze adviseurs helpen om alles achter de schermen goed te organiseren.”

Lees ook: DOCKR en Bikeshift gaan samen elektrische bedrijfsbakfietsen en fietskoeriers aanbieden

Bikeshift heeft contracten met platformen, corporate bedrijven en mkb

Met 1.500 fietskoeriers in 27 steden in Nederland en België weet Bikeshift naar eigen zeggenprecies hoe je slim en efficiënt de capaciteit van fietskoeriers organiseert. De specialist heeft contracten met platformen, corporate bedrijven en mkb-ondernemingen. Ook werkt Bikeshift samen met partners die nu onderdeel uitmaken van de Express Service.

Van Nooten: ,,DOCKR levert hoogwaardige elektrische bakfietsen die zich uitstekend lenen voor fietsbezorging. Daarnaast werken we samen met diverse softwareoplossingen voor bezorgplanningen en routes. De komende tijd voegen we meerdere partners toe aan de Express Service om zo een totaalpakket te bieden voor klanten.”

Lees ook: Met bol.com als mede-eigenaar wil Cycloon bezorgbusjes uit de stad jagen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws