Aangeboden door TransHeroes

Branded Content Logistiek en transport

Zo gaat Orange Lighting om met torenhoge transportprijzen

Orange Lighting is een bekende leverancier en fabrikant van LED-armaturen voor de openbare buitenverlichting. Ook deze organisatie heeft ‘last’ van torenhoge transportprijzen. Daarom kiest Orange Lighting voor het slimme dashboard (Transportal) van TransHeroes. „Iedere dag staat TransHeroes voor ons klaar om het transport soepel te laten verlopen.”

Crissy Mulder 1 november 2022

Herold Tinnemeier

Orange Lighting viert dit jaar een tweede lustrum. Herold Tinnemeier staat als directeur aan het roer van de organisatie.

Orange Lighting viert dit jaar een tweede lustrum. Herold Tinnemeier staat als directeur aan het roer van de organisatie. „Al tien jaar leveren wij, vol trots, openbare buitenverlichting aan overheden, gemeenten en partijen zoals Rijkswaterstaat. Vaak via de grotere installateurs, zoals BAM, Spie en Heijmans. Voorafgaand maken wij een lichtadvies en berekening voor onze relaties. Daarbij houden we altijd de laatste trends en ontwikkelingen in gedachten. Zo hebben we te maken met een transitie van traditioneel naar LED, wat een enorme energiebesparing met zich meebrengt en in deze tijd zeer goed van pas komt. Daarnaast zien we ook een transitie van de ledjes op zich; deze lampen worden met de dag efficiënter. Tot slot merken we op dit moment beweging in de flexibiliteit van LED, denk bijvoorbeeld aan aangepaste kleurtemperatuur, geschikt voor beschermde natuurgebieden. Nee, onze branche staat nooit stil. Dat betekent: meebewegen. Met de laatste trends op het gebied van verlichting, maar ook op het vlak van technologie.”

Betrouwbare informatie is goud waard

De reden van tien jaar succes? „Transparantie en betrouwbaarheid”, zegt Tinnemeier. „Voor onze klanten is betrouwbare informatie goud waard. Wij hebben immers veel met aannemers te maken, die volgens planning werken. Als wij zeggen dat een levering over zes weken binnenkomt, plannen zij daar een voltallige ploeg omheen. Leveren wij te laat? Dan heeft de aannemer een groot probleem. Dat kost hem klauwen met geld. Kortom: accurate informatie is van groot belang in onze branche. Daarom werken wij graag samen met TransHeroes: een logistieke dienstverlener voor elke vorm van wegtransport, lucht- en zeevracht en douaneafhandeling. Deze partij selecteert de juiste vervoerders bij het ladingaanbod en biedt, via een slim dashboard, volledige transparantie en inzicht in de status van het transport.”

Onze missie: een prettig bedrijf zijn om zaken mee te doen

De missie van Orange Lighting? Die is kort, maar krachtig. „Wij willen een prettig bedrijf zijn om zaken mee te doen”, zegt Tinnemeier. „Daarnaast vinden we het belangrijk om ons steentje bij te dragen, aan een mooiere maatschappij en een beter milieu. Datzelfde zoeken wij in een partner en vonden we bij TransHeroes.” Die relatie is overigens niet nieuw, maar gaat al heel wat jaren terug. „CEO Edwin Asveld kocht ooit het pand waar wij in zaten. Daar leerden we elkaar kennen. Sindsdien is de relatie sterk. Waarom? Omdat wij hetzelfde in het leven staan. Prijs-kwaliteit is belangrijk, maar een betrouwbare service staat voorop.”

„TransHeroes selecteert voor ons de meest gunstige vervoerder bij ons ladingaanbod, wat enorm in de kosten scheelt”

Herold Tinnemeier, directeur Orange Lighting

Toch moet ook Tinnemeier, in deze tijd, meer op de euro’s letten. „De transportkosten fluctueren enorm. Zeker in de zee- en luchtvracht stijgen de prijzen exponentieel. Daarom moeten ook wij vinger aan de pols houden. We zijn uiteindelijk ook een bedrijf dat op de kosten moet letten om onze marges te kunnen halen. Gelukkig ondersteunt TransHeroes ons hierin. Zij selecteren de meest gunstige vervoerder bij ons ladingaanbod. Dat kan enorm in de kosten schelen.”

Alle afspraken op één plek

Alina Hans werkt, als Office Manager bij Orange Lighting, veel samen met de mensen van TransHeroes. Zij prijst vooral de korte communicatielijnen. „Vraag je een offerte aan? Dan krijg je gelijk reactie. Ook als ze bij TransHeroes nog het een en ander uit moeten zoeken: je krijgt hoe dan ook een mail of belletje over de laatste stand van zaken. Even dat contact, dat vind ik super. Zo’n offerte vraag ik overigens eenvoudig aan in het TransPortal. Dan heb ik ook meteen een terugkoppeling in mijn mail: het is in behandeling, het komt eraan.”

„Ben ik afwezig? Dan staat alle documentatie omtrent het transport op één centrale plek, waardoor de gemaakte afspraken ook voor mijn collega’s meteen duidelijk zijn”

Herold Tinnemeier, directeur Orange Lighting

Volgens mevrouw Hans zijn er verschillende communicatiemogelijkheden beschikbaar met degene die haar transport in beheer heeft. „Je kunt mailen, bellen of live chatten via het TransPortal. Ik regel graag veel via de chat, want als die mogelijkheid er is, moet je er ook maar gebruik van maken. Dan wordt zo’n gesprek ook meteen opgeslagen in het dashboard, wat weer handig is voor mijn collega’s. Want ben ik afwezig? Dan staat alle documentatie omtrent het transport op één centrale plek, waardoor de gemaakte afspraken ook voor mijn collega’s meteen duidelijk zijn.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Transheroes.

tracking pixel

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws