Aangeboden door Cheap Cargo
Branded Content Logistiek en transport
Cheap Cargo: voor elke zending de beste deal
Iets te versturen? Cheap Cargo vindt voor elke verzending de beste prijs. Het bedrijf uit Nijmegen groeit hard en heeft grote plannen.

André Olde Hampsink, oprichter/algemeen directeur van Cheap Cargo.
Het gekste pakketje dat ze tot nu toe bij Cheap Cargo in Nijmegen hebben vervoerd was een acht meter lange, 3D-geprinte onderzeeboot. Keurig verpakt in een houten bekisting ging het schip door de douane en vervolgens langs drie beurzen in het Midden-Oosten. En daarna weer terug naar Nederland. ,,Die boot wordt gebruikt in havens om onder water te controleren. Defensie zal er waarschijnlijk ook wel iets mee doen. Voor ons was het een bijzondere klus waarmee we lieten zien wat we kunnen.”
André Olde Hampsink is oprichter (in 2009) en algemeen directeur van Cheap Cargo, het online platform dat vooral door mkb-ondernemers wordt gebruikt als ze iets te versturen hebben: een pakket, pallet of document bijvoorbeeld. Het is helder en eenvoudig: geef aan wat je wilt versturen, waar naartoe en wanneer het daar moet zijn en meer dan twintig aangesloten transporteurs laten zien wat het je bij hen kost. Aan jou om te bepalen met wie je in zee gaat: wil je het laten ophalen of zelf naar een shop brengen? Moet het er per se de volgende ochtend zijn?
Meer dan duizend transporten per dag
,,We hebben nu 30.000 ingeschreven klanten en doen meer dan duizend transporten per dag”, zegt Olde Hampsink. Zijn bedrijf verdient aan elke transactie, maar hij staat erop dat transporteurs niet tegen elkaar worden uitgespeeld. ,,We maken met Cheap Cargo vier verschillende partijen blij. De afzender vindt bij ons op basis van afmeting, gewicht en bestemming altijd de beste vervoerder voor de beste prijs. De vervoerder krijgt vracht aangeboden die bij hem past en voor een gezonde bijdrage aan zijn omzet zorgt. De ontvanger weet waar hij aan toe is en wanneer iets wordt bezorgd. En wij worden blij, want we zijn in de afgelopen elf jaar hard gegroeid.’’
"Wat je ziet is wat je krijgt: de tarieven en looptijden zijn honderd procent transparant en je krijgt nóóit meer verrassingen achteraf.”
Cheap
Klinkt de naam bekend? Dat was precies de bedoeling toen Olde Hampsink in 2009 met een partner aan het avontuur begon. Ze zochten bewust contact met de oprichters van Cheap Tickets, die al behoorlijk aan de weg timmerden met hun vluchtaanbod en vergelijkingsplatform. Cheap Cargo kreeg toestemming om de naam en de look and feel te gebruiken. En de heren van de vliegtickets werden aandeelhouder.
Er werken inmiddels twintig mensen bij het online transportplatform dat twee jaar geleden door PostNL werd overgenomen. ‘Cheap’ is echter niet het enige speerpunt van Cheap Cargo. ,,Het platform moest bovenal in dienst staan van het mkb. De logistieke wereld was niet transparant genoeg en dus hebben wij deze open en bloot gelegd. Wat je ziet is wat je krijgt: de tarieven en looptijden zijn honderd procent transparant en je krijgt nóóit meer verrassingen achteraf.”
"Het DNA van Cheap Cargo is helpen en ontzorgen. Daarom hebben we twaalf toegewijde klantenservicemedewerkers"
Klantenservice ontzorgt
De groei van e-commerce heeft gezorgd voor een enorme toename van het aantal pakketbezorgers die van deur tot deur gaan. En met die groei stijgt ook het aantal variabelen waardoor er iets mis kan gaan. In de B2B-wereld van Cheap Cargo wordt in minder dan 1 procent van de gevallen een klacht ingediend. En dan neemt Cheap Cargo zijn verantwoordelijkheid.
,,Het DNA van Cheap Cargo is helpen en ontzorgen. Daarom hebben we twaalf toegewijde klantenservicemedewerkers. Wij ontzorgen de klant als er een probleem is en lossen het op via ingangen bij de vervoerders die mkb’ers niet hebben. We kunnen sneller schakelen en hebben zaken eerder voor elkaar. Is er iets kapot? Bij ons kun je alles opgeven en wij zorgen dat de vergoeding volgens de voorwaarden wordt geregeld.’’
Toekomstplannen
De ondernemer Olde Hampsink glundert als hij vertelt over zijn bedrijf. Hij heeft bovendien ambitieuze toekomstplannen. ,,Een standaard webshop weet precies wat ze dagelijks moeten verzenden en maakt daarvoor afspraken met vervoerders. Ondernemers die dat niet dagelijks doen hebben een uitdaging. Of een pakketje naar Australië is opeens een pallet geworden. Die uitdaging hebben bedrijven over de hele wereld. Daarom zijn we sinds een jaar ook actief in België, waar we een kantoor hebben geopend en ons platform hebben toegespitst op Belgische mkb-ondernemers."
,,Mijn droom is dat ons platform wereldwijd verzenders, vervoerders en ontvangers met elkaar verbindt en dat ze snel en gemakkelijk zien welke partij ze waarvoor moeten inschakelen. Ik wil daarvoor ook nóg verder uitbreiden met luchtvracht en zeevracht. Het gebruikersgemak van ons platform is anno 2020 in ieder geval onovertroffen. Cheap Cargo fungeert simpelweg als digitale logistieke manager van elke mkb’er en dit wil ik in de toekomst wereldwijd aanbieden!'