Nieuws Logistiek en transport

DOCKR en Bikeshift gaan samen elektrische bedrijfsbakfietsen en fietskoeriers aanbieden

DOCKR, de duurzame aanbieder van flexibele all-in abonnementen voor elektrische bedrijfsbakfietsen, is een samenwerking aangegaan met Bikeshift, het recruitmentplatform voor fietskoeriers.

Van onze redactie 20 juli 2022

DOCKR Bikeshift

Lodewijk van Nooten (op de bakfiets) van Bikeshift met Robert Jan Koopman van DOCKR.

Bezorgdiensten en andere logistieke dienstverleners kampen met twee grote uitdagingen: lastig bereikbare binnensteden met hoge parkeerkosten en milieuzones aan de ene kant, personeelstekorten aan de andere. Geheel in lijn met de visie dat dingen altijd anders kunnen, bieden DOCKR en Bikeshift hun klanten nu de mogelijkheid om gelijktijdig zowel elektrische bedrijfsbakfietsen als fietskoeriers in te zetten.

Dit tackelt volgens de ondernemingen niet alleen de uitdagingen op het gebied van bereikbaarheid en personeel, deze all-in oplossing biedt klanten van beide bedrijven ook maximale zekerheid en flexibiliteit voor hun operations.

''De markt groeit nog steeds flink en veel opdrachtgevers worstelen met het vinden en binden van goede, gemotiveerde fietskoeriers''

Lodewijk van Nooten, oprichter Bikeshift

Omzeilen van lastige bereikbaarheid, parkeerproblemen en milieuzones van binnensteden

De elektrische bedrijfsbakfietsen van DOCKR zijn volgens de aanbieder geschikt voor het omzeilen van lastige bereikbaarheid, parkeerproblemen en milieuzones van binnensteden. Alle modellen worden geleverd met flexibele, maandelijks opzegbare all-in huurcontracten. DOCKR biedt preventief onderhoud, pechhulp, verzekering tegen schade en diefstal en snel vervangend vervoer, waardoor de bedrijfsprocessen van gebruikers nooit lang stil hoeven te liggen.

Bikeshift heeft inmiddels ruim 1600 fietskoeriers in 27 Nederlandse en Belgische steden in dienst. Door data-driven planning zorgt het bedrijf ervoor dat klanten gemakkelijk kunnen beschikken over goed verzekerde en eerlijk betaalde fietskoeriers met een arbeidsovereenkomst, zo belooft de aanbieder. Bikeshift neemt alles uit handen: van werving en selectie tot loonbetaling, verzekering en doorbetaling bij ziekte.

Lees ook: Kan het nog duurzamer? Fietsende koerierspeloton Groenbezorgen groeit als kool

Bikeshift-koeriers bezorgen voor klanten als Gorillas en Cycloon, onderdeel van bol.com

Robert Jan Koopman, Head of Commerce bij DOCKR: ,,Met DOCKR zetten we ons in voor goed bereikbare, schonere binnensteden. Maar we sluiten onze ogen niet voor andere maatschappelijke uitdagingen. Net als DOCKR wil Bikeshift ook laten zien dat dingen anders kunnen. Gezamenlijk bieden we onze klanten niet alleen nog meer zekerheid en flexibiliteit, ook dragen we bij aan het verbeteren van de arbeidsmarkt voor de koeriers die dagelijks op onze elektrische bakfietsen rijden. We zijn daarom erg trots op onze samenwerking met Bikeshift.”

Lodewijk van Nooten, oprichter van Bikeshift: ,,Bikeshift-koeriers bezorgen voor klanten als Gorillas en Cycloon, onderdeel van bol.com. De markt groeit nog steeds flink en veel opdrachtgevers worstelen met het vinden en binden van goede, gemotiveerde fietskoeriers. Bikeshift is specialist in het werven en selecteren van de beste fietskoeriers voor de ‘last-mile-delivery’. Met onze kennis over HR, wetgeving, payrolling en ondersteuning met personeelsplanningen worden klanten geholpen om hun klanten te bereiken en pakketjes, boodschappen en maaltijden snel af te leveren.''

Lees ook: Gas terug voor Getir, Zapp en Gorillas: kunnen steden flitsbezorging wel reguleren?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws