Nieuws Logistiek en transport

Startup Catch A Jet wil reizen met privéjet toegankelijk maken voor groter publiek

De startup Catch A Jet wil reizen per privéjet toegankelijk maken voor een groter publiek. Door gebruik te maken van lege vluchten kunnen reizigers volgens de aanbieder tegen prijzen die 75 procent lager liggen dan reguliere prijzen reizen met een privéjet. De vluchten zijn te boeken met een app. Het gaat om zogenoemde ‘empty leg flights’. Dat zijn lege vluchten die ontstaan doordat een privéjet bijvoorbeeld alleen geboekt is voor een enkele vlucht.

Van onze redactie 8 juni 2022

Catch a jet passagier man

De technologie van de Catch A Jet-app is zo ingericht dat wanneer er geen beschikbare vlucht wordt gevonden, de app verder zoekt naar een alternatieve vlucht. Foto's: Catch A Jet

De app Catch A Jet maakt het volgens de startup mogelijk om snel en gemakkelijk betaalbare vluchten met een privéjet te boeken, waardoor deze luxe manier van reizen mogelijk wordt voor een veel groter publiek dan tot nu toe het geval was. Het bedrijf heeft de ambitie om vliegen met een privéjet voor iedereen beschikbaar te maken. De app brengt de vraag van reizigers die zoeken naar een privéjetvlucht samen met het aanbod van privéjet uitvoerders, met reeds geplande vluchten zonder passagiers.

Het idee om gebruik te maken van deze ‘empty leg flights’ komt van ceo en voormalig commercieel piloot Chris Kuiper. Zijn inspiratie kwam door een gesprek met een vriend die privéjets vliegt: ,,Hij vertelde mij dat hij regelmatig zonder passagiers vliegt. Er gebeurt dan helemaal niets met deze vluchten om ze nuttig in te zetten. Dit leek me een gemiste kans!”

''De prijzen om een hele privéjet voor jezelf te boeken zijn zelfs lager dan een business class-ticket van Europa naar de Verenigde Staten''

Chris Kuiper, oprichter Catch A Jet

Privéjets waarmee uitvoerders vliegen bieden plaats aan gemiddeld 4 tot 15 personen

Door gebruik te maken van de ‘empty leg flights’, kan de prijs voor een vlucht volgens de startup tot wel 75 procent lager uitvallen dan wat je normaal zou betalen voor een privé chartervlucht. Op deze manier wordt luxe reizen ineens voor een veel groter publiek mogelijk. Kuiper: ,,De prijzen om een hele privéjet voor jezelf te boeken zijn zelfs lager dan een business class-ticket van Europa naar de Verenigde Staten. En wanneer je de privéjet met familie of een groep vrienden of collega’s deelt, dan kun je de kosten delen.”

De privéjets waarmee de gecontracteerde uitvoerders vliegen, bieden plaats aan gemiddeld 4 tot 15 personen, waardoor het niet alleen een optie is voor zakelijke reizigers, maar ook voor families en vrienden die willen reizen voor vrijetijdsdoeleinden.

Alternatieve vlucht binnen radius van 150 kilometer van gewenste vertrek- en aankomstvliegvelden

Reizigers die de app gebruiken, hoeven alleen het gewenste vertrek- en aankomstvliegveld en de gewenste data op te geven. Indien er een match is met een beschikbare lege vlucht, kan de reiziger binnen een minuut boeken en betalen in de app. De technologie van de app is zo ingericht dat wanneer er geen beschikbare vlucht wordt gevonden, de app verder zoekt naar een alternatieve vlucht, binnen een radius van 150 kilometer van de gewenste vertrek- en aankomstvliegvelden. Mocht ook dat geen opties opleveren, dan ontvangt de reiziger een bericht zodra er een vlucht beschikbaar komt. Reizigers kunnen ook zoeken naar alle vertrekkende vluchten binnen een radius van 150 kilometer van iedere willekeurige stad.

Piloten van Catch A Jet.

Is privéjet van Catch A Jet wel een meer duurzame keuze?

Naast de voordelige tarieven en het gemak, winnen passagiers ook op tijd- en comfort, belooft ceo Kuipers: ,,Je hoeft nergens in de rij te staan of door ellenlange terminals te lopen, wat natuurlijk een enorm voordeel is met de huidige omstandigheden op vele Europese vliegvelden.''

,,Ook omdat privéjets op veel kleinere vliegvelden kunnen landen en vertrekken, vlieg je vaak naar of vanaf plekken die dichterbij je bestemming of huis liggen. En omdat er puur gebruik wordt gemaakt van anders lege vluchten, maak je ook nog eens een meer duurzame keuze dan wanneer je voor een privéjet kiest die alleen voor jouw specifieke vlucht wordt uitgevoerd.”

Lees ook: Met dit psychologische inzicht kan KLM gestrande passagiers weer tevreden stemmen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws